İstanbul Üniversitesinde az sayıdaki İslâmcı öğrenciye, PKK ve Kemalist Sol örgüt mensupları saldırdı, daha sonra ise kahraman! polis İslâmcıları gözaltına aldı. PKK ve Sol örgüt mensuplarının daha sonra hangi Müslümanın evini basmak, markete molotof atmak, hangi  camiyi yakmak ve hangi okulu yakmak üzere gittiği ise meçhul kaldı. 28 Şubat öncesi günleri aratmayan Müslümanlara zulmetme ve işkence altına alma sanki İ.Ü yeniden sahnelendi. 

Olay yorumsuz bir şekilde aynen şu;

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde İslâmcı öğrencilerle PKK ve sol örgüt yanlısı öğrenciler arasında bu sabah yine kavga çıktı.

Fakülte yönetimi durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine üniversite önünde araçlarında bekleyen çok sayıda sivil polis ve çevik kuvvet ekibi üniversite içerisine sevk edildi. Fakülteye giren polis, 17 öğrenciyi gözaltına aldı.

Öğrencilere saldırdılar, polis öğrencileri gözaltına aldı

PKK ve sol örgüt yanlısı ve bir kısmı dışarıdan üniversite kampüsüne giren kişilerin İslâmcı öğrencilere taş ve demir çubuklarla saldırması üzerine, az sayıda İslâmcı öğrenci saldırılara karşılık verdi.

Bunun üzerine PKK yanlıları kaçmak zorunda kaldı. Okula giren polis ise İslâmcı öğrencileri gözaltına aldı.

Gözaltına alınan İslâmcı öğrencilerin bir kısmının hafif bir şekilde yaralandığı görüldü. Ve bir sonraki karşılaşmada bu kişilerin gereken yerde gerekeni yapma şuuru ve ahlakıyla en şiddetli cevabı alacağına dair sözler aralarda dolaştı.