Danimarka'da Charlie Hebdo saldırısı ve ifade özgürlüğünün tartışıldığı toplantıyı ve bir sinagogu silahlı 3 saldırgan bastı. Saldırıda 1 kişi öldü, 5 polis yaralandı.

Toplantının, 2007 yılında Peygamber Efendimiz’e hakaret eden Danimarkalı karikatürist tarafından düzenlendiği ortaya çıktı. Aynı saatlerde şehirdeki bir sinagoga düzenlenen saldırıda da 1 kişi öldü.

İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir kafede Charlie Hebdo ve ifade özgürlüğü toplantısı yapan gruba silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının düzenlendiği toplantının, 2007 yılında Peygamber Efendimize hakaret eden Lars Vilks tarafından düzenlendiği ortaya çıktı. Lars Vilks, çizdiği karikatürle İslâm dünyasının tepkisini çekmişti.

Saldırının ardından olay yerinden kaçan saldırganın daha sonra kentte bulunan bir sinagog yakınlarında iki polise ateş açtığı ifade edildi. Polis memuru Allan Wadsworth-Hansen olayın ardından yaptığı açıklamada, olay sırasında 2 polis memurunun yaralandığı bir sivilin de hayatını kaybettiğini ifade etti. Otomatik tüfek ile ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçarak uzaklaşan saldırganın polis tarafından kentte bulunan bir Norrebro tren istasyonunda vurulduğu kaydedildi.

İsrail'den ilk açıklama

Sinagoga düzenlenen saldırının ardından açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Yahudilerin can güvenliklerinin olmadığını ve tehdit altında olduklarını iddia etti.