Son aylarda Kırgızistan sık sık dünya gündeminde haber olarak dile getiriliyor. Bunun nedeni ABD ve Rusya'nın jeopolitik mücadelesi. Bu oyunlarını ABD ve Rusya, Kırgızistan Parlamentosu üzerinden yürütüyor. Sabur bey ile Kırgızistan "nereye gidiyor?" sorusuna yanıt alabilmek için Baran Dergisi adına parlamentoda çalışmalara başladık. İlk görüştüğümüz ise Ata Yurd Partisi milletvekillerinden sayın Kockorov Ulukbek oldu. Sayın Kockorov 38 yaşında, güleryüzlü, genç bir milletvekili. Kendisiyle 21 Haziran Cuma sabahı görüştük. Sayın Kockorov'un ofisi Parlamento'nun 5. katında ve her katta korumaların arama kordonundan geçmek zorunda kalıyorsunuz. Bu aşırı güvenlik önleminin sebebi ise devrim süreci... 
Kockorov Ulubek'in kısaca özgeçmişini anlatmak gerekirse; kendisi 1974 doğumlu, hukuk ve iktisat mezunu. 15 sene Kırgız istihbaratında görev yaptı. Rütbesi albaydı. Çalışma ve Vergi Bakanlığı'nda üst kademede görev yaptı. 2010 senesinde, devrimden sonra muhalif Ata Yurd Partisi'nden milletvekili olarak seçildi. Kendisi Müslüman bir insan ve dinî hassasiyete sahip. Türkiye'yi de seviyor. 
Aldığımız demece geçersek;
Batıya ve politikalarına bakışınız nasıl? 
Her insan hayat tarzını seçmekte hürdür, ben Müslümanca yaşamayı seçtim. Batının getirmiş olduğu bankacılık ve faize dayalı soygun düzenine karşıyım. Müslüman Kırgız milleti bu bankacılık sisteminden zulüm görüyor. Dün bankacılık sistemi aleyhine kanun için oy verdim. İnşallah bu kanunu cumhurbaşkanı veto etmez. 
Manas Askerî Üssü hakkında ne düşünüyorsunuz?
ABD'nin Kırgızistan topraklarına girmesinden iktidarlar sorumlu; ABD Manas Askerî Üssü'nün kapatılması için yapılan oylamada ABD'nin Kırgızistan topraklarından atılmasını öngören kanun tasarısına "evet" oyu verdik.  Kırgızistan milletinin durumundan çok kaygılıyım. Elimizden geldiğince durumu düzeltmek için çalışıyoruz. 
Cuma namazı vaktinin yaklaşması ile sonuçlandırdığımız görüşmenin sonunda Kockorov Ulubek, Baran Dergisi çalışanlarına ve Baran Dergisi üzerinden Türkiye'nin Müslüman halkına selamlarını gönderdi.



Baran Dergisi
Ortaasya Temsilcisi
Abdibaki Dilmurat Yvasev