İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ergenekon davasında yargılanıp ceza alan Okan İşgör’ün ayrıntılı ifadesi sonrası “paralelci polis- lere” yönelik yürüttüğü soruşturmayı yeniden ele ala- rak “derinleştirme” kararı aldı.

28 Şubat döneminde Salih Mirzabeyoğlu’na sui- kast tasarladığını, tetikçi olması hususunda baskı gör- düğünü kaydeden İşgör, medyada sızan haberler son- rası Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tara- fından ifadeye çağırıldı. Ön soruşturma birimlerine uzun ve kapsamlı bir ifade veren İşgör, jandarma istihbaratı için çalıştığını, ancak o tarihte emniyetle de sağlam irtibatı olduğunu kaydetti. Okan İşgör “Savcı ifademizde yer alan isimleri araştırma gereği dahi duymadan ‘iddialar soyut’ diyerek takipsizlik kararı vermişti. İfademizi inceleyen mahkeme takip- sizlik kararının kaldırılmasına karar verdi. Demek ki iddialarımız soyut değilmiş” şeklinde açıklamalarda bulundu. “2008 yılına kadar Jandarma İstihbaratta çalıştım. 1998 yılında terör örgütlerinin ve mafya gruplarının bulunduğu Ambarlı Limanlarında görev- lendirildim. İBDA-C mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarda görev aldım. 1999 yılı Ekim ayında görevli olarak Metris cezaevine girdim. Adil yargıla- ma yapılmadığı gerekçesi ile mahkemelere çıkmayan İBDA mensuplarının çeşitli cezaevlerine dağıtılması sürecinde görev aldım, 5 Aralık 1999 tarihinde de Metris Cezaevinde İBDA mensuplarına yönelik yapı- lan operasyonda arabuluculuk yaptım” diyen İşgör, operasyondan bir hafta sonra, 13 Aralık 1999 tarihin- de Metris ’ten çıkartıldığını söyledi.

Eski Jandarma İstihbarat personeli Okan İşgör basına yaptığı “Mirzabeyoğlu’nu infaz emrini emni- yetteki bir birimden aldım” açıklaması sonrası Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ifade vermiş, dosyası yetkisizlik gerekçesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. Kabataş olayındaki ihmal haberleri sonrası dosyadan el çektirilen savcı Rasim Işıkaltın, İşgör’ün kapsamlı ifadesini dikkate almamış, “iddialar soyut” diyerek takipsizlik kararı vermişti. Savcının takipsizlik kararı itiraz üzerine bozuldu.