Musul'u ele geçirip Erbil'e 45 kilometre mesafedeki Mahmur kampına saldırılarını sürdüren IŞİD'le Mahmur yakınlarında peşmergeler ve bölgeye takviye giden PKK'lılar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

İlk çatışmanın yaşandığı anlarda ABD savaş uçakları da bölgeye operasyon düzenledi. ABD'ye ait 2 savaş uçağı 2 adet lazer güdümlü füzeyle IŞİD'i vurdu.Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD savaş uçaklarının Erbil yakınlarında IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı.

 Operasyonda Musul'a yakın Giyera bölgesinde IŞİD'in üst düzey yöneticileri olduğu belirtilen Ekil Seyfettin ile Ömer Abdulbasit'in de aralarında bulunduğu çok sayıda militanın öldürüldüğü öne sürüldü.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, "ABD savaş uçakları, IŞİD’in belirli hedeflerine saldırı düzenledi. İki F/A 18 uçağı, Erbil yakınlarında Kürt kuvvetlerini vurmada kullanılan hareketli topçu birliğine yönelik olarak bombardıman gerçekleştirdi" dedi.

ABD IŞİD'İ İKİNCİ VURUŞU: 8 ÖLÜ

ABD’nin ikinci saldırısı Musul’a düzenlendi, IŞİD’in 8 militanın öldüğü, 20'sinin yaralandığı bildirildi.

Musul kentindeki Es-Selam Hastanesi'nde Doktor Ahmed Hamid, "Hastane'ye IŞİD militanlarından 8 kişinin cesedi ile 20 yaralı getirildi. Bunlar, ABD'nin Erbil yakınlarında, Musul'un 60 kilometre doğusundaki el-Hazer bölgesindeki hava saldırılarında ölen ve yaralananlar" dedi.

ERDOĞAN: “HASSASİYETİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ” 

Başbakan Erdoğan, ABD'nin IŞİD'e yönelik operasyonunu ilk kez değerlendirdi. Erdoğan, "Bizim hassasiyetlerimiz var, Amerika'nın durumu farklı" diye konuştu. Başbakan, muhalefetin, "IŞİD terörüne karşı sessiz kaldığı'' eleştirilerine de yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul'daki rehinelerle ilgili, "Bizim şu anda 49 vatandaşımız var. Hassasiyetimizi korumak zorundayız. Ne yapmak istediğimizi konuşma noktasında da değilim dedi.

IŞİD'den açık tehdit: 'İstanbul'u vururuz!'

Öte yandan Rakka’da çekilen 5 bölümlük IŞİD belgeselinin yayımlanan ikinci bölümünün 3. dakikasından itibaren Türkiye ile ilgili bölüm başlıyor. Fırat Nehri üzerindeki Atatürk Barajı’nda su tutulması nedeniyle bölgenin su sıkıntısı çektiği belirtilen belgeselde bir militan, Türk hükümetine seslenerek, “Allah’a mürted (dinden dönmüş) hükümet (Türkiye’yi kastediyor) kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer gözden geçirmezse İstanbul’u özgürleştirerek biz gözden geçireceğiz” diyor.

IŞİD militanı, “Bu bir tehdit mi?” sorusuna “Evet açık bir tehdit!” diye yanıt veriyor. Militan “İnşallah eğer onlar barajı açmazlarsa, biz onu İstanbul’dan açarız!” diye devam ediyor.