Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım Beyefendi beraberindekilerle birlikte 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Müceddid Mahmud Efendi Hazretlerini (Kuddise Sirruhu) ziyaret ettiler.
1 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 17:00"da Fatih Camii"nde tertip edicekleri Mavi Marmara Şehitlerini Anma ve dua merasimi hakkında bilgi veren Yıldırım, Mahmut Efendi'den destek istedi. Şehitlerden bahsedildiğinde oldukça duygulanan Mahmud Efendi programa tam destek verdi.
Mavi Marmara Gemisine saldırı olduğunda Mahmut Efendi'ye 9 Müslümanın şehit olduğu haber verilmiş Mahmut Efendi de “Müslümanlar öldürülüyor ya, kalbim daralıyor.” demişti.
Mahmud Efendi'nin hizmet kurumları olan Müceddid Mahmud Efendi Vakfı, Marifet Derneği ve Ehli Sünnet vel Cemaat Konfederasyonu programa destek verecek.
1 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 17:00"da Fatih Camii"nde tertip edicekleri Mavi Marmara Şehitlerini Anma ve dua merasimi hakkında bilgi verip kendilerinin dua ve desteklerini talep ettiler. Şehitlerden bahsedildiğinde oldukça duygulanan Mahmud Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhu) programa tam destek verdi.
Mavi Marmara Gemisine saldırı olduğunda Efendi Hazretlerine 9 Müslümanın şehadeti haber verilmiş, Efendi Hazretleri de: “Müslümanlar öldürülüyor ya, kalbim daralıyor.” buyurmuşlardı.
Mahmud Efendi Hazretleri"nin (Kuddise Sirruhu) hizmet kurumları olan Müceddid Mahmud Efendi Vakfı, Marifet Derneği ve Ehli Sünnet vel Cemaat Konfederasyonu da Mahmud Efendi Hazretleri"nin bu programa desteğini resmi olarak temsil edeceklerdir.
Öte taraftan ziyaret sonrası Marifet Derneği'nden açıklama yapılarak yürüyüşe destek verilmesi istendi.İşte o açıklama:
"Asrımızın Müceddidi Ğavs-ı Âzam Mahmud Efendi Hazretlerinin, hakkında "Müslümanlar öldürülüyor ya, kalbim daralıyor" buyurduğu elîm Mavi Marmara hâdisesinde şehid olan kardeşlerimiz için 01 Haziran 2013 Cumartesi Saat 17:00'da Fatih Camiinde gerçekleştirilecek anma ve dua merasimine, Mahmud Efendi Hazretlerinin de onayı ile ümmetin anlamlı katılımı beklenmektedir.