Mavi Marmara saldırısının yıldönümünde Mavi Marmara gemisinde bir anma ve İstanbul’da büyük bir yürüyüş yapıldı. Fatih Camii'nda başlayan yürüyüş Edirnekapı Şehitliğinde Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım'ın kabri başında sona erdi. Yürüyüş nedeniyle Fevzipaşa Caddesi trafiğe kapıtılırken yaklaşık 3,5 kilometre olan alan hınca hınç doldu. Yürüyüş mezarlıkta yapılan dua ile son bulurken yürüyüş öncesi Fatih Camii'nde İHH başkanı Bülent Yıldırım ve Hamas Hükümetinin Esir ve Adalet Bakanı katılımcılara hitap etti. Metin Balkanlıoğlu hocanın yaptığı duadan sonra kalabalık Edirnekapı Şehitliği'ne doğru yürüyüşe geçti.
İHH İnsani Yardım Vakfının çağrısıyla “Davamız Özgür Kudüs” ve “Davamız Özgür Gazze” sloganıyla gerçekleştirilen “Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara Yürüyüşü”ne on binler katıldı. Fatih Camii avlusundan taşan kalabalık camide yapılan programdan sonra yürüyüşe geçti.
Fevzipaşa Caddesini trafiğe kapatan kalabalık kortej halinde sloganlarla yürüdü. Filistin, Hamas ve tevhid bayrakları taşıyan kalabalık çok sayıda pankart da taşıdı.



GAZZELİ BAKANDAN 
İRAN ve HİZBULLAH ELEŞTİRİSİ
İkindi namazından sonra başlayan ve İslami kuruluşların destek verdiği programda Filistin Esirlerden Sorumlu Adalet Bakanı Atallah Ebu Sibah, topluluğa kısa bir konuşma yaptı. Mavi Marmara şehitlerini selamlayan Ebu Sibah, Kudüs özgür oluncaya kadar Gazze ve Filistin direnişinin sona ermeyeceğini ifade etti.
İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise yaptığı konuşmada şehitlerimize Rabbimizden rahmet diledi. Mavi Marmara meselesinin kapanmadığını söyleyen Yıldırım, Kudüs özgür oluncaya ve hepimiz Aksa'da özgür bir şekilde saflara duruncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. İsrail'in tehditlerine boyun eğmeyeceklerini ve İsrail'den korkmadıklarını ifade eden Yıldırım, Filistin, Arakan, Moro, Patani, Doğu Türkistan, Çeçenistan, Irak ve tüm İslam coğrafyasında devam eden zulümlere kayıtsız kalamayacaklarını sözlerine ekledi.
GEZİ PARKINDAKİ 
GÖSTERİCİLERE ÇAĞRI
Yıldırım, Taksim'deki gezi parkı protestolarına da değindi. Suriye'de devam eden ve on binlerce kişinin katledildiği vahşet için seslerini çıkarmayanların dört ağaç bir araya gelmelerini eleştiren Yıldırım, "Gelin ağaçlar için de birlikte yürüyelim fakat evvela sizler eli kanlı bir diktatör rejimi lanetlediğinizi ortaya koyun ve öncelikle katledilen çocuklar, kadınlar ve masum insanlar için yürüyelim. Önce vahşetten yana olmadığınızı ve zalin bir rejimi desteklemediğinizi ilan edin!" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kortej halinde yürüyüş başladı. Büyük kalabalığa rağmen hiçbir taşkınlığın olmadığı yürüyüş, çalınan marşlar, atılan sloganlar, tekbirler eşliğinde yapılan eyleme esnaf da alkışlarla destek verdi.