NATO bünyesinde Afganistan'da bulunan Türk Birliğine ait askeri helikopter bilinmeyen bir sebeble düştü. Afganistan'daki olayda 12 Türk askerinin öldüğü açıklandı. Olayda ölen askerlerden 2'sinin binbaşı, 1'nin de üsteğmen olduğu belirtildi. 
TSK'dan Yapılan Açıklamada Şöyle Denildi:
"NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterimiz 16 Mart 2012 günü yerel saat ile 10.25'te kaza kırım geçirmiştir. Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz."
Bu arada Reuters'a konuşan bir Afgan polis yetkilisi de, "Helikopter teknik sorunlar nedeniyle Kabil'in Bagrami mahallesinde bir eve çakıldı ve polisler Türk vatandaşı olan 12 kişinin cesedine ulaştı" dedi. Olayda evde bulunan 4 kişinin de yaşamını yitirdiği belirtiliyor. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Afganistan'da Türk helikopterinin düşmesiyle ilgili, "Olayın oluş seyri ve düştüğü mahal böyle bir intiba (teknik arıza) veriyor" dedi.
Afganistan'da çoğunluğu Kabil çevresinde olmak üzere 1.800'den fazla Türk askeri görev yapıyor. Ancak diğer NATO üyesi ülke birliklerinin aksine, Afganistan'daki Türk askerleri, sadece devriye görevi yapıyor. Bu helikopter kazasının, NATO üyeleri arasında, gittikçe daha maliyetli hale gelen Afganistan Savaşı'yla ilgili tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor. Ülkenin güneyinde Ocak ayında yaşanan bir başka helikopter kazasında da altı ABD Deniz Piyadesi ölmüştü
Türkiye Neden Afganistan'da?
Türkiye'nin neden Afganistan'da asker bulundurduğu ise tam bir muamma olarak karşımıza çıkmakta. NATO komutasındaki Türk Askerlerinin Afganistan'dan derhal çekilmesi gerektiğine dair kamuoyu baskılarına bile hiç kimse aldırmıyor. Taliban'da geçtiğimiz zaman diliminde, Afganistan'a kim ve hangi askeri birlik gelirse gelsin 'işgalci' olarak kabul edileceğini açıklamıştı.
Türkiye'nin Afganistan da bu denli büyük bir zaiyat vermesi bir sürü soru işareti ile birlikte, Taliban direnişçilerinin de saldırıyı düzenlemiş olabileceği gerçeğini karşımıza çıkarmaktadır. NATO bünyesindeki Türk Askerleri ile ilgili her ne kadar operasyona katılmıyor, devriye geziyor açıklamaları yapılsa da orada bir işgal gücünün yanında ve koruması olarak gözüktüğü gün gibi aşikardır…
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Afganistan'daki ABD askerini Türk bayrağı rahatlatıyor" diye açıklama yaptı. Türk askeri vasıtasıyla orada ABD cinayeti meşrulaştırılıyor. Bakan Çelik de bu acziyeti göremez bir şekilde, gerine gerine böyle söylüyor. Yazıklar olsun, akan her Müslüman'ın kanında parmağı olan herkese yazıklar olsun!..
Ayrıca her ölene şehid denilir mi? Şehidlik kavramı İslâm'a ait bir kavramdır. Bunun kıstasları vardır. İlayi Kelimetullah uğruna can verenlere şehid denir; biz de soruyoruz: NATO bünyesinde, ABD gölgesinde, Müslüman Afganların topraklarında ölen bir kimse şehid olur mu? Ona şehid denir mi? Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir açıklama beklemiyoruz. Sadece soruyoruz; bu mantıkla ölen ABD askerine şehid diyecek miyiz, NATO'ya bağlı Alman, Fransız, İngiliz askerlerine şehid diyecek miyiz? Sapık, cani, katil ABD askerleriyle beraber Müslüman Afgan topraklarında dolaşmanın, onların bekçiliğini yapmanın dinde yeri neresidir? Hatta ve hatta "insan hakları"nda bunun yeri neresidir? Müslüman Afgan halkına hayvana reva görülmeyecek şekilde muamele eden ülkelerle beraber, onların bünyesinde hareket edeceğiz, ardından da birisi öldü mü şehid diyeceğiz. Kimse kusura bakmasın "sizin dininiz size, bizim dinimiz bize"... Defolun gidin kendi kavramlarınızı bulun, bizim kavramlarımız üzerinden edebiyat yapmayın, bu edebiyatı da Müslüman Anadolu halkına yutturmaya kalkmayın!..