ABD Boston’da 117´incisi düzenlenen ve 27 bin kişinin koştuğu maratonda bitiş noktasına yaklaşılırken şiddetli bir şekilde iki patlama yaşandı.
Patlama Boston saati ile yaklaşık 14:45 civarında Fairmont Capley Hotel´in yakınında bulunan bir restauranın önünde gerçekleşti. 
Şiddetli bir biçimde 2-3 saniye aralıkla patlayan bombaların ardından ortalığı büyük bir duman kapladı. 
Irak ve Afganistan'da
 kullanılan bomba
NBC, üç farklı kaynağa dayandırarak, patlamaların "IED" yani yol kenarı patlayıcı düzenek tipindeki bombalara benzediğini duyurdu. IED'ler ağırlıklı olarak ırak ve afganistan'da kullanılan ve abd askerlerinin çok sayıda kayıp vermesine neden olan bir patlayıcı düzeneği tipi.
Terör alarmı
ABD'nin Boston kentindeki maraton sırasında meydana gelen patlamaların ardından ülke genelinde geniş güvenlik tedbirleri alındı.
Boston polisi, düzenlediği basın toplantısında, eş zamanlı iki patlamanın ardından JFK Kütüphanesi yakınlarında bir patlamanın daha meydana geldiğini ancak bunun önceki ikisiyle bağlantılı olmadığını düşündüklerini belirtti.
Öte yandan, New York, Washington DC, Los Angeles ve San Francisco'da güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.
New York'tan Boston'a düzenlenen uçak seferlerinde de aksamalar meydana geldiği kaydedildi.
İki Suudi vatandaşı gözaltında iddiası
Boston'daki patlamaların ardından Amerika'da gözler Ortadoğu'ya çevrildi, hatta New York Post gazetesi iki Suudi vatandaşının gözaltında olduğunu bile yazdı. Ancak şimdilik bu yönde bir işaret yok. Aşırı sağcı amerikalı gruplar da mercek altında. FBI liderliğindeki soruşturmada binlerce görüntü taranıyor. 

FBI Olayı İki Dakikada Çözdü:
“Boston'daki Patlamalar Terör Saldırısı"

Sen o kadar memlekete gir talan et, insanları öldür, işkence yap, sömür ve sonra sana yapılan saldırıyı nitele “terör” diye; yapılan saldırı “terör” se eğer senin yaptıkların, insansız uçaklarla öldürdüklerin hangi kategoriye giriyor?

Saldırıyla ilgili olarak güvenlik görevlilerinin çevredeki binaların güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemekte olduğunu ve şimdilik "esmer ya da koyu tenli, sırt çantalı, aksanlı İngilizce konuşan, muhtemelen yabancı" bir kişinin arandığını bildirdi. Bu kişinin patlamaların ardından kontrol altındaki bölgeye girmeye çalıştığı belirtildi.
Boston'ın önde gelen gazetelerinden Boston Globe ise bir kişinin bölgedeki hastanelerden birinde sorgulanmakta olduğunu aktardı. CNN de bu kişinin bir Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu bildirdi. Ancak söz konusu kişinin zanlı sıfatıyla sorgulanıp sorgulanmadığı henüz netlik kazanmış değil.
Boston Emniyet Müdürü Ed Davis daha önce yaptığı açıklamada gözaltında kimse olmadığını bildirmişti. Los Angeles Times'a konuşan FBI kaynakları da gözaltı durumunun söz konusu olmadığını, saldırıyı üstlenen bir kişi ya da grup bulunmadığını belirtti. 
Boston Halkı, Filistin, Çeçenistan, Irak, Afganistan Halkları ile Empati Kuracak mı?
Patlamalar sırasında bitiş çizgisine yakın bir yerde olan Marilyn Miller ise olay anını şöyle anlattı: Hiçbir şey göremiyorduk. Çığlıklar, bağrışmalar kulağımda çınlıyordu. Ardından bulunduğumuz alanın yaklaşık 50 metre uzağında ikinci patlama meydana geldi. Etrafımız yaralı insanlar ile doldu bir anda. Herkes paniğe kapılmış bir şekilde, ne yapacağını şaşırmış, bilinçsizce sağ sola koşuyordu. Kelimenin tam anlamı ile felaketti."