Hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Pakistan'da protestocuların, bakanlıkların da bulunduğu bir hükümet binasını işgal ettiği bildirildi.

Göstericilerin, göz yaşartıcı gaz ve cop kullanan güvenlik güçlerine molotof kokteyli ve taş atarak yanıt vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu beş polis ile 15 sivilin yaralandığı belirtildi.

Bu arada göstericilerin, resmi televizyon kanalının merkezini de işgal ettiği kaydedildi. Gösterileri canlı yayınlanan PTV'nin yayını işgalden sonra kesildi.

Göstericiler, yolsuzlukla suçladıkları Başbakan Navaz Şerif'in istifasını talep ediyor. Şerif ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor.

Çatışmalar üzerine polis parlamentonun önündeki ana cadde olan Anayasa Bulvarı'ndan çekilmek zorunda kaldı.

Araçlara da saldıran eylemciler, ateşe verdikleri konteynerlerle yola barikat kurdu.

İslamabad'daki BBC Muhabiri İlyas Khan dün gece de protestocuların askerlerin korumasına karşın parlamento binasını çevreleyen tel örgüleri aşmak için kamyonlar kullandığını bildirdi.

Muhalif siyasetçi İmran Khan ve din adamı Tahirul Kadri'ye bağlı göstericiler son iki haftadır İslamabad'ın merkezinde oturma eylemi yapıyordu.