Basına yansıyan habere göre, Narkotik ekiplerine kimliklerini gösteren iki polis, "Devrem biz de polisiz. İzne ayrıldık İstanbul'a gidiyoruz. Size hayırlı görevler" deyip kontrolden kurtulmak istedi. Aracın içinde çuvala konulmuş halde 120 kilo 270 gram esrar ele geçirildi. İki polis memuru tutuklandı.
Şanlıurfa, Kayseri, Uşak ve Hatay'daki operasyonlarda polis, uzman çavuş, avukat ve öğretmenler 'uyuşturucu kuryeliği' yaparken yakalandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubeleri'nin çeşitli illerdeki baskınlarında beş devlet memuru tutuklandı. Şanlıurfa'da görev yapan polis memurları İ.Ç. ile M.B., Şanlıurfa'dan kiraladıkları Mercedes Benz kamyonet ile İstanbul ve Mersin'e esrar sevkiyatı yapmak istedi. Siverek ilçesinden aldıkları esrarı nakletmeye çalışan polisler, Diyarbakır yolundaki uygulama noktasına takıldı.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise öğretmen H.Ş. ile arkadaşı Z.C. 960 gram esrarla birlikte gözaltına alındı. İki zanlı uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutukladı. Kayseri'de ise Ankara Barosu avukatı S.Ö, aracının bagajında 27 kilo esrarla yakalanınca mahkemece tutuklandı.

Urfa'nın Siverek ilçesinde polisler, Diyarbakır yolundaki bir tesiste bulunan 34 JF 3257 plakalı özel araçtan şüphelendi. Arabada inceleme yapmak isteyen polislere Uzman Çavuş M.Ç. silah çekerek müdahale etti. Karşılıklı silahların çekildiği baskında ikna edilen M.Ç. etkisiz hale getirildi. Aracında 114 kilo 840 gram esrar yakalandı. M.Ç'ye 21 KC 594 plakalı aracıyla "öncülük" eden Y.C de kıskıvrak gözaltına alındı. İki zanlı tutuklandı. Uşak'ta ise ihbar üzerine Fiat marka bir otomobile baskın yapan polis, Astsubay M.D'nin aracında 44 kilo esrar ele geçirdi. Astsubay kimliğini gösterip kurtulmak isteyen M.D. tutuklanarak askeri cezaevine kondu.