Rize’de, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup ile onlara tepki gösteren karşıt görüşlü grup arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylarda bir grup, ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen bir Türk Gençlik Birliği (TGB) üyesine saldırdı.

Belediye Parkı'nda toplanan TGB üyeleri, Taksim'deki olayları slogan atarak protesto etti. Bu sırada çevrede bulunan bazı kişiler TGB üyelerine tepki gösterdi.
Yaşanan tartışmanın ardından bu kişiler, protestocuları darbetti. Polisin araya girmesiyle kaçan TGB üyeleri, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Belediye İş Merkezi'ne sığındı. Güvenlik güçleri, iş merkezi çevresinde önlem aldı. Burada toplanan grup, caddeyi trafiğe kapatarak TGB'lilerin dışarı çıkarılması için slogan attı. TGB üyelerini teker teker dışarıya çıkarmaya çalışan polis, bekleyen grubun saldırması üzerine biber gazıyla müdahalede bulundu.
TGB üyesi bir kadının yaralandığı bildirilmesi üzerine olay yerine ambulans çağrıldı. Yaralı kadın ile bazı TGB üyeleri, ambulansa bindirilerek uzaklaştırılmaya çalışıldı. İş merkezi önündeki kalabalıkta bulunan bazı kişiler, ambulansı engellemeye çalıştı, bu kişilere polis müdahale etti.
Olayların büyümesi üzerine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Vali Yardımcıları Mehmet Özer ve Şefik Aygöl,  Emniyet Müdürü Hüseyin, Yenice İş Merkezi önüne gelerek gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı.
Bakırcı, bu kişilerle tek tek konuşarak dağılmalarını istedi. Emniyet Müdürü Yenice ise "Sizin için buradayız. Mübarek kandil akşamı. Bize yakışır şekilde hareket edelim. Lütfen dağılalım" şeklinde anons yaptı ancak grup dağılmadı.
Bazı esnaf olayların büyümesi üzerine iş yerlerini kapattı. Polis, uzaklaştırmaya çalıştığı TGB üyelerine saldıran kişileri, biber gazıyla engelledi. Biber gazından etkilenenler, açık iş yerlerine sığındı.
Yaklaşık iki saat sonunda polis, TGB'lileri olay yerinden uzaklaştırmayı başardı.
İKİ SAAT SÜREN GERGİNLİĞİ RİZE BELEDİYE BAŞKANI HALİL BAKIRCI ÖNLEDİ
Rize’de akşam saat 18.00 sıralarında Türk Gençlik Birliği (TGB) üyesi 20 kişilik bir grup, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Memişağa Parkı’na geldi. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba çevrede toplanan karşıt görüşlü grup müdahale etti. TGB üyesi gençler çevrede bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sığınırken, bina önünde bir anda yüzlerce kişi toplandı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice kalabalığa sağduyu çağrısında bulunarak dağılmalarını istedi. Grubun dağılmaması üzerine polis biber gazı ile müdahale ederken, esnaf polisi protesto için kepenklerini indirdi. Kalabalık arasında da zaman zaman arbede yaşandı. Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sığınan TGB üyelerinden bir bayan yaralanınca ambulansla hastaneye kaldırılmak istendi. Kızgın grup sedye ile taşınan yaralıya saldırarak, ambulansa vurup, ambulansın olay yerinden ayrılmasını engellemeye çalıştı. Polisin tüm uyarılarına rağmen kalabalık dağılmazken, olay yerine gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı topluluk ile görüşerek olayların yatışmasını sağladı.
TGB üyeleri, polis tarafından güvenlik kordonuna alınan Atatürkçü Düşünce Derneği’nde tutuluyor.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NE SIĞINAN YAKLAŞIK 40 KİŞİLİK TGB’Lİ GRUP, 5 SAAT SONRA BİNADAN ÇIKARTILDI
Rize’de, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup ile onlara tepki gösteren karşıt görüşlü grup arasında çıkan olaylar sonrası Atatürkçü Düşünce Derneği’ni sığınan 40 TGB üyesi 5 saat sonra binadan çıkartıldı.
Rize’de akşam saat 18.00 sıralarında Türk Gençlik Birliği (TGB) üyesi 20 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Memişağa Parkı’na geldi. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba çevrede toplanan karşıt görüşlü grup müdahale etti. TGB üyesi gençler Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sığınırken, bina önünde bir anda yüzlerce kişi toplandı. Bina önünde gerginlik yaşanırken, polis olay çıkartan gruba biber gazı ile müdahale etti. Bina dışında toplanan yüzlerce kişi, polisin tüm uyarılarına rağmen bina çevresinden ayrılmadı. Taşlanan binanın camları kırıldı. Binadan çıkan siviller gösterici sanılarak linç edilmek istendi. Camiye gitmekte olduğunu belirten bir genç, TGB üyesi olduğu düşünülerek linç edilmek istendi. Genç, polis otosuna bindirilerek olay yerinden güçlükle uzaklaştırıldı.
Yaklaşık 5 saat sonra kalabalık grup dağıtılarak, binanın girişi özel harekat polisleri tarafından sarıldı. 40 TGB üyesi, geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkartıldı.