Müslüman din adamı Muhammed el-Müneccid, Sandy kasırgasının Allah'ın ABD'ye, Afganistan, Irak ve dünya genelinde bu devletçe yayılan "fesad"a karşılık verdiği ceza ve azap olduğunu belirtti.  Suriye asıllı ünlü din adamı Muhammed el-Müneccid, Mısır'da yayın yapan el-Nas tv kanalında ABD'ye ağır zarar veren Sandy kasırgasını değerlendirdiği konuşmasında bu kasırganın "Afganistan ve Irak'ı işgal edip katliamlar yapan, Suriye'de direnişçilerin silahlanmasına mani olan ve dünya genelinde küfür ve fesad yayıp büyüklük taslayan, tiranlık yapan ABD'ye Allah'ın verdiği bir ceza olduğunu belirtti.

Kasırga görüntülerini yorumlayan el-Müneccid bu felaketin sadece bir doğa olayı olarak açıklanamayacağını, bu felaketi Allah'ın gönderdiğini, Allah'ın görünmez orduları olduğunu söyledi.

Amerika’da kasırga sonrası son durum; ABD'yi vuran Sandy kasırgasında ölü sayısı 106'yı buldu, ülkenin doğusundaki 4 milyona yakın eve hala elektrik verilemiyor. Zararın en az 50 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Federal Acil Yönetim Kurumu'ndan (FEMA) yapılan açıklamaya göre, aralarında New York ve New Jersey'in de bulunduğu bazı eyaletlere yaklaşık 22 milyon galon benzin dağıtımı yapılacak.