Mersin limanında kurulması teklif edilen “Yeşil Hat”tın Türkiye’den Gazze’ye giden malların İsrail gümrüklerine takılmadan ve ambalajları yırtılmadan yerine ulaşmasını sağlayacağı da taahhüt edildi. Mavi Marmara mağdurları için 1 milyar dolar tazminat teklifinde de bulunan aracı, avukatların “Mavi Marmara üzerinden pazarlık yapmayacaklarını” beyan etmeleri üzerine, İsrail’in bu bedel karşılığında ne talep ettiğini açıklamadı.
Amaç davadan vazgeçirmek
İsrail’in teklifi yaklaşık 3 ay kadar önce Türkiye’de yaşayan Musevi asıllı önemli bir işadamı vasıtasıyla Mavi Marmara mağdurlarının avukatları aracılığıyla İHH’ya iletildi. Görüşme önerisinin “Gazze’ye yönelik abluka ve ticari öneri” adı altında getirildiğini belirten Avukat Cihat Gökdemir, gelen aracının Gazze üzerindeki ablukanın gevşetilmesini kendilerine ilettiğini, kendilerininse “Gazze ablukası pazarlık konusu yapılamaz. Kayıtsız şartsız abluka kaldırılmalıdır” dediğini söyledi.
Mallar gümrükte tahrip ediliyor
Son yıllarda Türkiye’den Gazze ve Batı Şeria’ya (Filistin) ihracatın arttığını, ihraç edilen malların da İsrail gümrüğünden geçmek zorunda olduğunu belirten Mavi Marmara avukatlarından Cihat Gökdemir, mal ve ürünler İsrail gümrüklerinden geçtiği için kamuoyuna “Türkiye’nin İsrail’le ticareti arttı” diye yansıdığını, oysa giden malların Filistin’e gittiğini söyledi. Gökdemir, Filistin’e gönderilen malların İsrail gümrüklerinde ambalajlarının yırtılarak tahrip edildiğini de dile getirdi.