Başta sahil bölgeleri ve tarihi mekânların bulunduğu araziler “turizm” maskeli rezaletin yaşandığı en önemli yerlerdir. Beş yıldızlı olması her çeşit rezaletin kılıfının “övünç” çapında artması, artırılması demek. Ve yine zina kanunu sebebi ile, Türk vatandaşlarından “evlilik şartı aranmadan konaklayışlar” iğrençliğin, yatakçılığın bir başka yüzünü gözler önüne sermektedir. Bu sebeble yola çıkan birçok kişinin “dinlenme” bahanesi ile kendi rezaletine ve fuhuş pisliğine mekân olarak turistik tesisleri seçmekte ve aynı sebebten yüksek ücretleri gözden çıkarmaktadır. Fuhuşa yatakçılık yapan “turistik otel” maskeli modern genelevler turizm faaliyetinin neresindedir.

Diğer taraftan Antalya, Muğla, İzmir, Trabzon, Ankara, İstanbul, Aydın vb. yerlerde sayısız adet var olan eğlence yerleri en masumu striptiz olmak üzere inanılmaz fuhuş, zina, içki, kumar vs. iğrençlikler gerçekleştirilmektedir. Hadisenin korkutucu boyutu bunun bölge insanı tarafından gittikçe “kanıksanmaya” başlanmış olmasıdır. Dolayısıyla adı geçen illerde yaşayan namuslu insanların, sabaha kadar içip sarhoş olduktan sonra rezalet çıkaran ve etrafa maddi hasar vermeye başlayan bu fahişeleşmiş ruhlara karşı “iffet ve ahlak taarruzu” başlatması gerekmektedir. Birçok yörede bunun canlı misalleri ortaya çıkmakta. Ya bu oteller imha edilmeye, ya otel çalışanları dövülüp tartaklanmaya yahud turist kılıklı bu fahişeleşmiş erkek ve kadınlar linç edilerek bölgeden kovulmaktadırlar. Şu haber bütün meseleyi özetlemektedir; KKTC'de 20 milyon TL’lik köle ticareti…

KKTC’de insan ticareti yapıldığı defalarca belgelendi. Moldovalı ve Belaruslu kadınlar gece kulüplerinde satılıyor. Kıbrıs’ta fuhuş yasak ama hükümet göz yumuyor. Yetkililer kendini “Sokak aralarında olsa daha mı iyi” diye savunuyor. Barış Başel’in iddialarını iki rapor doğruluyor. Kıbrıs İnsan Hakları Vakfı’nın Mayıs 2012’de hazırladığı rapora göre Kıbrıs’ta kadınlar seyahat belgelerine el konulduğu için zorla çalıştırılıyor. Kadınlar ülkeye geliş masrafları, çalışma izni ve yaşama masrafları aracılığıyla borçlandırılarak fuhuşa zorlanıyor. Rapor “Mevcut duruma bakıldığında, insan ticareti mağduru kadınlar, hayat kadını değil köle statüsünde yer alıyor” yorumunu yapıyor.”