İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir TIR'a düzenledikleri operasyonda 1 ton 150 kilo esrar ele geçirdi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, İstanbul'da polis Gezi Parkı eylemleriyle meşgul olurken kaçakçıların boşluğu fırsatı çevirdiğini söyledi.
 Diyarbakır'dan İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağını belirleyen polis, şüphelilerin içinde bulunduğu TIR'ı Pendik'te izlemeye başladı. Karayolu üzerinde bir süre izlenen TIR'a operasyon için harekete geçen çok sayıda narkotik timi, aracı durdurdu. Sürücü yere yatırılarak gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda saman çuvallarıyla birlikte esrar paketleri ele geçirildi. Polis araca el koyarken 2 şüpheli de gözaltına alınarak Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.
Narkotik uzman birimleri tarafından el konulan araçta yapılan incelemede araçta 1 ton 120 kilogram esrarın yanı sıra 30 kilogram da toz esrar bulunduğu belirlendi. Bu rakamın İstanbul'da ele geçirilen en yüksek rakam olduğu öğrenildi.
Öte yandan operasyonlar kapsamında ele geçirilen esrar miktarları istatistiksel olarak da dikkat çekti. Buna göre Türkiye genelinde son 1 haftada 5 ton esrar ele geçirilirken bu miktarın 2 tonu İstanbul'da yakalandı. 2013 yılının ilk 6 ayında Türkiye'de ele geçirilen esrar miktarı 60 ton 19 kiloya ulaştı. Geçen yıl toplamında Türkiye'de 74 ton esrar ele geçirilmişti. 74 ton esrarın 23 ton 66 kilosunun 2012'nin ilk 6 ayında ele geçirilmesi de dikkat çeken unsurlardan biri oldu.