31 Mart Salı günü Türkiye genelinde elektrik kesintisi yaşandı. Aynı anda hemen hemen Türkiye’nin bütün illerinde yaşanan elektrik kesintisi bir takım soruları da beraberinde getirdi.

İstanbul'da vatandaşlar kesinti yüzünden metrolarda mahsur kaldı, öğleden sonra İstanbul'a elektrik verildi ve metro seferleri devam etti. Edirne, Tekirdağ, Trabzon ve Erzurum ilk etapta elektrik verilen iller. Enerji Bakanı Taner Yıldız, kesintinin iletim hatları ya da manevra denilen hadiseden kaynaklı olabileceğini bildirdi.

İtfaiye ekiplerine de binalardaki asansörlerde kesinti nedeniyle mahsur kalan vatandaşlardan çok sayıda ihbar geldi. Söz konusu adreslere giden ekipler, kısa sürede vatandaşları bulundukları yerden kurtardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de birçok ilde gerçekleşen elektrik kesintisi konusunda açıklamada bulundu. Davutoğlu, terör dahil her türlü ihtimalin araştırıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yaptı. Yıldız, kesintinin iletim hatları ya da manevra denilen hadiseden kaynaklı olabileceğini söyledi.

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

Çok fazla dillendirilmese de bir siber saldırıdan şüphelenildiği söyleniyor.