Mescid-i Aksa’nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri, camii avlusunu savaş alanına çevirdi. İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralandı. Aksa’nın içine postallarıyla giren Siyonist İsrail dölleri, Kudüslü Müslümanlara zarar verdi ve camiide bulunan mushafları yerlere attı. Vahşetin ardından Aksa Müslümanlara kapatıldı. Bu melun eyleme karşı Türkiye'nin her tarafında protesto eylemleri düzenlendi.

Taksim

Taksim'de "Mescid-i Aksa onurumuzdur" sloganları atan binlerce Müslüman, Terörist İsrail'e lanet yağdırdı. Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan Siyonist saldırıları protesto için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bir araya gelen duyarlı Müslümanlar Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne yürüyüş düzenlediler. 

Malatya

Siyonist İsrail'i tel’in etmek amacıyla Anadolu Platformu tarafından Malatya Yeni Camii önünde basın açıklamasında “Ey Dünyanın dilsiz şeytanları, aynı şeyler Vatikan’a veya bir sinagoga yapılsaydı yine kör ve sağır kalır mıydınız? Şunu iyi bilin ki, bizim dinimiz mabetleri kutsal saymıştır. Ve bizim dinimiz bu alçaklığa asla müsaade etmemektedir” diye ifade etti. Ardından İsrail bayrağı yakıldı. 

Gaziantep

Saadet Partisi Gençlik kolları tarafından Balıklı parkında düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, İsrail’in sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir bela olduğu vurgulandı. 

Diyarbakır 

Siyonist İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına tepkiler çığ gibi büyürken, Diyarbakır'dan da tepki sesleri geldi. "Ortadoğu coğrafyasının huzur bulması için burada bir çıban başı gibi duran İsrail'e ve yaptığı teröre, 'dur' denilmesi gerekir" çağrısı yapıldı.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın tüm dünyadaki Müslümanların kalbi olduğunu söyledi. İsrail askerlerinin bu davranışını aymazlık olarak nitelendiren Evsen, "Bugün İsrail askerleri postallarıyla bizim için bu kadar değerli olan Mescid-i Aksamızın mihrabını çiğnemişleridir. Siyonist Yahudi Devletinin bu davranışı, İslam ülkelerinin sessizliğinden güç alınarak yapılmış hadsiz bir davranıştır" dedi.

Yalova

Yalova Merkez Camii’nde cuma namazı sonrasında yüzlerce vatandaş Filistin bayrakları açıp, İsrail’e lanet yağdırdı. 22 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu GÖNÜLDER adına bir açıklama yapan platform sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, Aksa’da yapılanların zulüm olduğunu, 1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa’ya girişleri gün boyu kapatan İsrail yönetiminin dünya Müslümanlarının nabzını ölçtüğünü ve saldırıların müsebbibinin ses çıkarmayan ülkeler olduğunu dile getirdi.

Akhisar

Akhisar Özgür-der, Ensar Vakfı ve Eğitim Bir-Sen ortak basın açıklaması düzenledi. Yeni Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Kudüs’ün, bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa, bütün Müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirası ve belleği olduğu bu belleğin yok edilme çabasına girişildiğini, Siyonist İsrail’in, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını dile getirdi. 

İzmir

İzmir Konak’ta, cuma namazı çıkışında toplanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri ve bir grup vatandaş İsrail’in Mescid-i Aksa baskınını protesto etti ve Siyonist israil’e karşı acil müdahale edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Bursa

Bursa'da birçok Sivil Toplum Kuruluşu düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla Siyonist İsrail'in yaptığı saldırıları lanetlerken, Hamas ve Filistin'e destek mesajları verdi. 

Rize

Rize Sivil Toplum Platformu öncülüğünde yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Öğle namazının ardından Memişağa Parkı'nda toplanan yaklaşık 800 kişilik gruba, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da destek verdi. 

Ankara

Memur-Sen, Hak-İş, AGD, Alperen Ocakları ve Mazlum-Der tarafından Ankara Sıhhiye Meydanı'nda "Katil İsrail'e Lanet, Filistin'e Özgürlük" mitingi düzenlendi. "Katil İsrail, Filistin'den defol" sloganlarının atıldığı mitingde, konuşmacılar Gazze'ye uygulanan ambargoya bir an önce son verilmesini istedi.

Manisa

Memur Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından Cuma namazı çıkışı Manolya meydanında organize edilen İsrail’e tepki eylemine Memur Sen’in yanı sıra, İHH, Genç Memur Sen ve Manisa Gençlik Platformu üyeleri de destek verdi.

Sinop

Sinop'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı, Memur-Sen, Sinop İmam Hatipliler Derneği (SİMDER) ve İlim Yayma Cemiyeti ile bir çok sivil toplum kuruluşunun organizasyonuyla toplanan yüzlerce vatandaş, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto yürüyüşle kınadı. Eylemde İsrail bayrakları yakıldı.

Çanakkale

Çanakkale Saat Kulesi Meydanı’nda toplanan 200 kişilik grup “Oluk Oluk Kan Aksa, Kurtulacak El Aksa, Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık, Hamas’a Selam Direnişe Devam” sloganları attı.