Suriye'nin Türkmen bölgesi'nde genç bir komutan olan Hasan Karabacak ile Suriyedeki ve Türkmenlerin son durumu üzerine yaptığımız söyleşi de önemli açıklamalarda bulundu. 
          "Biz Suriye Türkmen Cephesi olarak IŞİD’in Türkmen Dağı’nı ele geçirmek istemesi üzerine onlarla savaştık ve epey mücadele ettik. IŞİD ele geçirdiği bölgelerde genelde bozgunculuk yapıyor. Suriye Türkmen Cephesi konuşlandığı bölgelerde Kur’an-ı Kerîm dersleri, tefsir ve hadis dersleri vermeye başlıyor o bölgedeki çocuklara, gençlere. Bunun üzerine İŞİD meşhur tekfircilik kültürünü orada da yaymaya başlıyor. Bunun üzerine bölgede tekfircilik kültürünün etkisinde kalan çocuklar, gençler; babalarını, annelerini, şehid olan büyüklerine karşı “siz kâfirsiniz, Allah’a şirk koşuyorsunuz” gibi söylemleri oluşuyor. Hâlbuki Türkmen Cephesi’nde tamamen saf bir Ehl-i Sünnet akaidi var. Ama IŞİD’in akaidi tekfircilik, haricilik üzerine gittiği için Türkmen Cephesi akaidine ters düşüyor. Bu yüzden bölgedeki Müslümanlar günden güne IŞİD’e karşı diş bilemeye başlıyor. En başlarda IŞİD ile aramızda sorun yoktu çünkü akaidlerini Ehl-i Sünnet olarak biliyorduk. Hatta bizim Türkmen Dağı’nda kaldılar bir ara. Sonra bölgemizde sözü dinlenen, yörenin ileri gelen büyüklerimizi,  ilmî yönden büyüklerimizi ve âlimlerimizi bir araya toplayıp şehid etmeye başladılar. IŞİD’e karşı kimse ayaklanmasın diye yaptılar bunu. Biz bu durumla karşılaşınca IŞİD’e karşı çıktık. Karşı çıkmamız üzerine tehlikeye düştüklerinin farkına vardılar ve bizimle barış yapmak için irtibata geçtiler. Ama biz kabul etmedik."
          Söyleşinin devamını okumak için Baran Dergisi'nin 413. Sayısını temin etmeniz yeterlidir.
          Baran Dergisi'ne nasıl ulaşabiliriz?
          Bulunduğumuz İl/ilçe'deki size en yakın Turkuvaz bayisinden ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz il/ilçedeki bayiler de Baran Dergisi yok ise bize telefonlarımız 0212 361 44 18 veya 0533 301 15 07 telefonlarından bizlere arayarak Baran Dergisi'nin size ulaştırılmasını sağlayabiliriz.