Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Hukukçuların katılımı ile gerçekleşen toplantı da Köklü Değişim Dergisi Genel Koordinatörü Süleyman Uğurlu kampanya hakkında slayt bilgilendirme sunumu yaptı. Daha sonra basın toplantısı bölümüne geçildi.

Toplantıya Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun Avukatı Hasan ÖLÇER, Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, Mustazaflar Cemiyeti adına Doğru Haber Gazetesi Yazarı Hasan SABAZ, İmkân-der Genel Başkanı Murat ÖZER, Mazlum-der Genel Sek. Yrdm. Av. Kaya KARTAL, Av Necip KİBAR, Fatih Akıncılar Derneği Genel Başkanı Mehmet ŞAHİN, İstanbul Düşünce Enstitüsü Genel Başkanı Mustafa ŞATIROĞLU ve Mazlum-der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt SARIYAŞAR katıldı.

Toplantıda kampanyayı düzenleyen Hizb-ut Tahrir adına Türkiye Medya Bürosu Başkanı  Mahmut KAR, kampanyaya destek vererek toplantıya katılan Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Hukukçular Türkiye’deki hukuksuz yargılamalar hakkında değerlendirmeler de bulundular. KAR konuşmasında Hizb-ut Tahrir ile ilgili şu önemli bilgilere vurgu yaptı:

“Hizb-ut Tahrir, neredeyse tüm İslâmî topraklarda ve 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren küresel İslâmî siyasî bir partidir. Tüm Müslümanları, Allah’ın indirdiği hükümler ile yönetecek, asırlar boyunca olduğu gibi İslam Ümmeti’ni yeniden tek bir liderlik etrafında birleştirecek ve İslam risaletini bir nur ve hidayet olarak tüm dünyaya taşıyacak olan Raşidi Hilafet Devleti’ni kurmaya çalışır.”