16 yıldır bitmeyen 28 Şubat gündemden bir türlü düşmüyor. Önceki gün Noel Baba davasından tutuklanan Said Deliktaş ve Murat Küçük, aynı davadan ceza alan Yakup Köse, Tayyar Tercan gibi birçok Müslüman, hâlâ 28 Şubat'ın haksız ve hukuksuz uygulamalarının mağduriyetini yaşıyorlar.
Bu isimlerden birisi de Gazeteci Yavuz Arslan...
Trabzon kapalı cezaevinde yatmakta olan, Yeni Nizam ve Beklenen Nizam dergilerinin eski haber müdürü Yavuz Arslan, esir tutulduğu Trabzon kapalı cezaevinden sitemiz Genel yayın Yönetmeni Şükrü Sak ile gazeteci Fazıl Duygun’a selamlarını iletti. Yavuz Arslan, 2000-2003 yılları arasında İBDA çizgisinde yayınlanan “Haberci, Yeni Nizam ve Beklenen Nizam” dergilerinde, haber müdürü ve sorumlu yazı işleri müdür olarak çalışmış bir gazetecidir. Yavuz Arslan, 2003 yılında örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanmış ve 1 yıl kadar Kandıra F Tipi cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.
Cezası geçtiğimiz yıl Yargıtay tarafından usulsüzce onaylanmış ve 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Usulsüzce diyoruz çünkü yargılama sürecinde suçlama, örgüt üyeliğinden, örgüte yardım ve yataklığa çevrildi. Oysa bu son paketlerle, silahsız bir örgüt üyeliği ve yardım ve yataklık suç unsuru olmaktan çıkartılmıştı. Yerel mahkeme ve Yargıtay buna rağmen gönüldaşımıza hapis cezası verdi.