Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Vicdan-Ahmet Güner Ortaokulunda düzenlenen 10 Kasım töreninde İslam dininin kavramlarını kullanarak ‘gericilik’ olarak vasıflandıran öğretmen hakkında valilik tarafından soruşturma başlatıldı.

Nefretini kusarak pis ağzına İslami kavramları alan öğretmen, Süleyman Apaydın’ın lağım kokan şiirini kürsüden öğrencilere okudu. Gaziantep Valiliği İslam’ın değerlerine hakaret eden şiiri okuyan öğretmene soruşturma açtı.

Vali Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı Şehitkamil Vicdan Ahmet GÜNER Ortaokulunda okunduğu iddia edilen ve açıkça dini değerleri aşağılayan ‘şiir’ konusunda soruşturma açılmıştır. İnsanların inancını, yaşam tarzını, kılık kıyafetini aşağılamak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir…” ifadelerini kullandı.

Tek tek mi ayıklayacaksınız?

Kemalist rejimin çatısı altındaki bu İslam ve millet düşmanlarına yalnızca ‘soruşturma’ açmak çözüm olmayacaktır. Bu tipteki öğretmenlerin yetiştirdiği öğrenciler de kendi millet ve inançlarına düşman olacaklardır.

Bu İslam düşmanlarını tek tek ayıklamak ve yalnızca ‘soruşturma’ başlatmak yerine Kemalist rejim ve ona bağlı tüm sistemlerde değişimin olması kökten çözüm olacaktır.