İstanbul Çekmeköy'deki Birbahçe isimli sitesi, 28 Şubat günlerini aratmayan bir uygulamayla gündemde. Kiralık ev arayan başörtülü bir kadın sitenin satış ofisinde yaşadığı muameleyi sosyal medyadan paylaştı. 'Profilde seçici davranıyoruz' cevabını alan kadına kiralık ev için olumsuz yanıt verildi.

İstanbul'daki bir site 28 Şubat günlerini hatırlatan müşteri politikasıyla tepkiklerin odağında.  Olay Rabia Tuluk isimli bir sosyal medya kullanıcısının Twitter'da yaptığı paylaşımla ortaya çıktı.

Rabia Tuluk İstanbul Çekmeköy'de kiralık ev arıyordu. “Birbahçe” konut projesinde bir eve denk geldi. İlan uygulaması üzerinden bulduğu telefon numarasını aradı. Karşısına çıkan kişi kibar bir üslupla satış ofisindeki arkadaşların kendisine yardımcı olacağını söyledi. Rabia Tuluk dakikalar içinde satış ofisindeydi. Ancak burada hiç beklemediği bir muameleyle karşılaştı.

''Satış ofisinde görevli arkadaş bizimle birazdan ilgileneceğini baştan savma ve tepeden bakma bir tavırla dile getirerek diğer müşterisine sunuma başladı. Ben de maketin diğer bir ucundan dinlemeye başladım. Hanımefendi kendisi de kadın olan müşterisine şöyle bir cümle kurdu: “Bu sitedeki herkes yerli. Yabancı uyrukluları almıyoruz. Biz zaten profilde seçici davranıyoruz. Profilimiz beyaz yaka ve öğretim üyelerinden oluşuyor.”

Birbahçe satış temsilcisi bu diyakogdan sonra Rabi Tuluk'a beklememesi gerektiğini çünkü sitede kiralık ev olmadığını söyledi. Oysa Tuluk telefon görüşmesinde kiralık ilan için satış ofisine davet edilmişti. ''Yaklaşık 5 dk önce gerçekleştirdiğim görüşmede kiralık ilan olduğunu söylediğimde ikna edici bir bahane bile bulmakla uğraşmadı. Çünkü tek odaklandığı bana yaptığı muamele ile yanındaki kadını etkileyebilmekti. Kendisine “ev mi yok bize ev mi yok” diye sorduğumda biranda agrasifleşti.'' diyen başörtülü kadına yönelik aşağılayıcı tavır bundan sonra da devam etti.

İstanbul Çekmeköy'deki Birbahçe Konutları, Birleşim Grup'a ait. Olayın sosyal medyadan duyulmasının ardından Şirket sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sitede satışların 'herhangi bir ayrım gözetmeden' yapıldığını iddia eden şirket, ilanı veren kişinin firmada çalışmadığını, sitede mülk sahibi olduğunu ifade etti.