İçinde İslâm kelimesi geçen bir yazı görünce tüyleri diken diken olan, İslâm kelimesini işitince kuduz köpekler gibi saldıracak yer arayan zevat bu kez de Türkiye’nin en kaliteli araştırma merkezi olan İslâmî Araştırmalar Merkezi-İSAM’ı hedef aldı. Birgün, Onedio, T24, Yeniçağ, Gerçek Gündem, soL Haber gibi siteler, bir kez bile araştırma zahmetinde bulunmayıp sadece İslâm’a saldırmak gayesi güttüklerini aşikâr ettikleri, “Diyanet’in kurduğu Merkez’in ödeneği yüzde 545 artırıldı” başlıklı haberle çukur seviyelerini bir kez daha ortaya serdi, yollarının bir kez dahi ilmin kıyısından geçmediğini gösterdiler.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberinde “Diyanet Vakfı’nın kurduğu İslam Araştırmaları Merkezi’ne (İSAM) Ocak 2022 itibarıyla 22 milyon 576 bin TL para aktarılacak. Diyanet’in çok sayıda bakanlığı geride bırakan 16 milyar TL’lik bütçesinden aktarılacak olan bu para ile İSAM, 2003 yılına göre 2022 yılı bütçesini neredeyse yediye katladı.” ifadeleri kullanılırken ne İSAM’ın Türkiye’nin en nitelikli çalışmalarının yapıldığı merkez olduğundan ne de enflasyon farkı sebebiyle bütçesinin artırıldığından bahsedildi.

Malum medya kuruluşlarının yapmış olduğu bu haber birçok akademisyenin de tepkisini çekti. Bunun üzerine T24 haberi sitesinden kaldırırken, diğerleri ise İslâm düşmanlıklarından taviz vermedi.

Baran Haber