Ankara'nın Altındağ ilçesinde yabancı uyruklu bir grup ile Türk vatandaşları arasında çıkan kavga cinayetle neticelendi. Olayın duyulması üzerine, günlerdir siyasiler ve popüler kimseler tarafından mültecilere karşı kin ve nefret ile doldurmak için azami gayret sarf edilen vatandaş galeyena geldi.

İşyerlerine ve araçlara saldırı

Olay Ankara'nın Altındağ ilçesi, Battal Gazi mahallesinde yaşandı. Parkta oturan yabancı uyruklu bir kişi ile Türk gençler arasında kavga çıktı. O kavgada yabancı uyruklu Y.A., yanında taşıdığı bıçakla Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler'i yaralayarak olay yerinden kaçtı. Göğsüne bıçak darbesi alan Yalçın ağır yaralıydı, olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Kavgayı duyan mahalleli ayaklandı, öfkeli kalabalık parkta toplandı. Sonrasındaysa galeyana gelen mahalleli yabancı uyruklu kişilerin iş yerlerine ve araçlarına saldırdı.

Vatandaşlar önce yatıştırıldı

Bölgeye takviye polis ekipleri sevk edilirken, Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla da olay yerine geldi. Mahallelileri sakinleştirmek için onlarla uzun süre konuştu. Kaymakam Atilla, mahallelileri ikna ederek evlerine yolladı. Olayın ardından Ankara Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada inceleme ve yürütülen soruşturmalarla yabancı uyruklu iki kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, Cumhuriyet Başsavcılığı da yabancı uyruklu bu kişilerin tutuklandığını duyurdu.

Emirhan Yalçın'ın ölümüyle sonuçlanan kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan yabancı uyruklu Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, çıkarıldıkları mahkemece 'tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklandı.

Vatandaşlar tekrar sokağa döküldü

Ağır yaralanan Emirhan Yalçın'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği haberini alan vatandaşlar, tekrar sokağa döküldü.

Polis ekipleri Altındağ'da vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda ikna etmeye uğraşırken, bir yandan da mahalle sakinleri sokaklarda devriye atmaya devam ediyor.

Yabancı uyruklu kişilerin evlerine saldırı

Gerginliğin giderek arttığı bölgede öfkeli bir kalabalık, Suriyelilerin dükkanlarına da saldırmaya başladı. Bir dükkanın girişinin parçalanarak mekanın kullanılamaz hale getirilmesi saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde bir grup kalabalığın dükkanlara ve evlere taş atarken bir kısmı da Suriyelilerin araçlarını ters çevirdiği görülüyor.

Polisten anons

Mahallede gerginlik giderek tırmanırken, polis ekipleri vatandaşların evlerine dağılması için anons yaptı. Anonsta provokasyona karşı uyarı yapılarak "Evlere dağılalım lütfen. Provokatif kişilere itibar etmeyin. Her daim sizlerleyiz, yanınızdayız. Desteğiniz için teşekkürler. Sevgili Altındağ sakinlerimiz sizlerin güvenliği için gece gündüz görev yapan polislerimize yardımcı olun" denildi.

10 bin Suriyeli yaşıyor

Yaklaşık 50 bin nüfuslu Battalgazi mahallesinde en az 10 bin Suriyeli olduğu tahmin ediliyor.