Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.00 sıralarında 4 ayrı noktada başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızla büyürken, dört mahalleye yayıldığı, binaların boşaltıldığı, görevli ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahale ettiği bildirildi.

Osmaniye'de ve Mersin'de ise havanın kararması nedeniyle havadan yapılan müdahaleye ara verildi. Ekipler, söndürme çalışmalarına karadan devam ediyor.

Kozan'da Kızlar Kalesi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına da karadan müdahale devam ederken, gündüz saatlerinde Çandık Mahallesi'nde çıkan orman yangının ise kontrol altına alındığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  helikopterle Manavgat'ta yangının etkili olduğu bölgede incelemeler yaptı.

Yerleşim yerleriyle ilgili önemli bir tehditin olmadığını söyleyen Pakdemirli, Yavrudoğan köyünde 8 kadar evin zarar gördüğüne dair bilgi geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manavgat'taki yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Olay tüm boyutlarıyla araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır" dedi.

'Konaklamalar için 700 oda mevcut'

Basın açıklamasında konuşan Bakan Pakdemirli, rüzgarın yangının büyümesine olanak tanıdığını söyledi.

Pakdemirli, "Evleri boşaltılan vatandaşların hepsinin konaklanması ayarlandı. 700 civarında konaklamayla ilgili odamız mevcut. Ancak şu ana kadar bir başvuru yok. Buradan da bilgilendirme yapalım. Evlerini tahliye eden vatandaşlarımız, Manavgat'ta kriz masasına uğrarlarsa kendi konaklamalarıyla ayarlama yapılacak" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Manavgat'taki yangın ile ilgili Twitter'da yaptığı bir paylaşımda, "3'ü yanık, 2'si kırık, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle toplam 62 kişi tedavi altına alındı" ifadelerini kullandı.