Yıllarca FETÖ'ye karşı mücadele veren ve daha önce Yakup Köse ve bazı gönüldaşların da avukatlığını yapan İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Müşir Deliduman vefat etti. 

Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyoruz.

“Salih Mirzabeyoğlu çığır açmıştır”

2014 senesinde Müşir Deliduman ile bir röportaj yapmıştık. Röportajda Salih Mirzabeyoğlu’nun dünya çapında bir mütefekkir olduğunu söyleyen Deliduman “Güneşi boğmaya çalıştılar ama ellerinde patladı. Salih Mirzabeyoğlu cezaevi çıkışında karşıladım ve dışarda da görüştüm; hiçbir değişiklik görmedim. Bu paralel örgüt ağababalarıyla yerle yeksan oldu. Güneşi mumlarla söndürmeye çalıştılar. Mumla güneşin ışığı söndürülebilir mi? Asla söndürülemez. Salih Mirzabeyoğlu, çığır açmıştır.” diye konuşmuştu.

Deliduman, paralel örgütün Müslümanlar adına hiçbir fayda sağlamadığını da söylemiş ve şunları dile getirmişti:

“Bir şey yapmadığı gibi Müslümanların hareketlerini baltalıyor. Mavi Marmara için “otoriteye itaat etmeliydiler” diyebilecek cürete sahip. Biz de ona şu soruyu yöneltiyoruz; “Türkiye’deki Müslüman otoriteye neden itaat etmiyorsun?”… Salih Mirzabeyoğlu dünyayı aydınlatmış bir sistem sunuyor. Pensilvanya’daki örgüt lideri dünyayı karartmaya yönelik, karartıcıların safında neden yer alıyor… Bugün Salih Mirzabeyoğlu’nun ehemmiyeti anlaşılmaya başlamıştır, İBDA-C davasındaki hukuksuzluklar gözönünde bulundurularak yeniden yargılama kararı verilmiştir. Madem bu davada hukuksuzluk olduğu yönünde belirtiler var, bu davaya bağlı olarak görülen tüm davaların yeniden ele alınması gerekir.

“İbda bir medeniyet projesidir”

İbda bir medeniyet projesidir. Bâtıla ve Batı’ya karşı verilen mücadelenin en sağlamı ve dik duruşun mücessem hâlidir. Batı’ya karşı doğunun doğan güneşidir. Bugünlerde ve geçmişte İbda ve İbdacılar bu sebeple boğulmaya çalışılmıştır. Tüm bunlara rağmen İbdacılar Anadolu değerleri ve Anadolu halkı açısından diğer mazlumlara birer ışık kaynağı olmayı, birer mücadelecilik örneği olmayı başarmışlardır. Bu değerleri temsil ettiklerini kesinlikle söyleyebiliriz.”