Son dönemde Trendyol hakkında T24'teki köşesinde sürekli olarak karalama kampanyası yapan CHP eski milletvekili ve eski Rekabet Kurumu Başkanı Aydın Ayaydın'ın, Doğan Holding bünyesindeki Milta Turizm İşletmeleri’nin yönetim kuruluna girdiği öğrenildi.

Buradaki ilginç bağlantı ise, Milta Turizm'in Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Erol Çamur'un aynı zamanda Trendyol'un en büyük rakibi Hepsiburada'nın yönetim kurulu başkanı olması.

Aydın Ayaydın, Aydın Doğan’ın şirketi Milta Turizm’e Temmuz 2021’de Yönetim Kurulu Üyesi oluyor. Yaklaşık 2 hafta önce ise Milta Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevine yükseldi.

Haliyle Aydın Ayaydın’a Trendyol’un yakın zamanda açtığı dava da böylece anlam kazanmış oldu. (Trendyol, hakkında karalama kampanyası yapan Ayaydın hakkında suç duyurusunda bulunmuş, T24 de konuyla ilgili bir tekzip metni yayınlamak zorunda kalmıştı. )

Puzzle'ın parçalarını birleştirdiğimizde ise ortaya şu sorular çıkıyor:

1-) Hepsiburada ile bağlantıları ortaya çıkan Aydın Ayaydın, T24'teki köşesinde Trendyol hakkında yaptığı algı operasyonları ve düzenlediği karalama kampanyasını birilerinin isteği üzerine mi gerçekleştirdi?

2-) Aydın Ayaydın’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğu Milta Turizm’de, Hepsiburada Yönetim Kurulu Üyesi Erol Çamur Yönetim Kurulu Başkanı iken Trendyol ile ilgili yazı yazması etik mi?

3-) Bütün bu bağlantılar göz önüne alındığında, Aydın Ayaydın'ın Trendyol hakkındaki yazıları haksız rekabet anlamı taşımıyor mu?

EHA Medya