Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da 3 genç kız, K-Pop hayranlığı sebebiyle Kore’ye gitmek için evden kaçmıştı. Bu olaydan sonra K-Pop için Aile Bakanlığı harekete geçti. K-Pop ve benzeri akımlar yakın takibe alınacak.

K-Pop, Güney Kore’de ortaya çıkan bir şarkı kültürü olarak biliniyor. Her türlü ahlaksızlığı, fuhşiyatı göz önüne çıkaran, inançları ve değerleri umursamayan bu kültür dünya çapında yayılıyor.

Mobil ekipler kuruldu

Sokak, okul ve benzeri ebeveyn kontrolü dışındaki alanlar ile dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları risklere karşı korumaya yönelik olarak, tüm illerde 637 mobil ekiple tespit, koruma ve önlemeye yönelik izleme ve sosyal hizmet müdahale çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Bu çerçevede bugüne kadar farklı risk gruplarından 125 bine yakın çocuğa ulaşıldı. 8 bine yakın okul ziyareti yapıldı. 40 bine yakın aile ile görüşme gerçekleştirildi. Mobil ekiplerce yapılan saha çalışmalarında çocuklara ve ailelere yönelik internetteki popüler akımlar hakkında koruyucu ve önleyici bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.