Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsündeki bir fakültede öğretim görevlisi Prof. Dr. Metin Kazancı, ders işlenirken konudan bağımsız bir şekilde “Kamuda başörtülü memur görmek istemiyorum. Polise, hakime başörtüsü yakıştırmıyorum” dedi. Sınıftaki tek tesettürlü öğrencinin bulunduğu derste “Başörtüsünü neden takıyorsunuz? Neden farz? Başörtülü biri anlatsın” ifadelerini kullandı.

Öğrencinin cevabı üzerine de “Ben bu kadınlara çok üzülüyorum. Nasıl kendini ezdirmeye, baskılamaya, örtülmeye bu kadar istekli olurlar” diyerek saldırılarına devam etti.

Gelen tepkiler üzerine üniversite tarafından yapılan açıklamada öğretim üyesinin bundan sonra ders vermeyeceği söylendi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Üniversitemizde bir öğrencimizin giyim tercihinden dolayı yaşanan üzücü olay hakkında Siyasal Bilgiler Fakültesinde inceleme başlatılmış, inceleme sonucunda olaya neden olan İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesinin üniversitemizde ders vermemesi kararı alınmıştır.

Üniversitemizin hiçbir biriminde öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın giyim tercihleri ve düşüncesinin tartışma konusu yapılmasına izin verilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."