Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 21.28'de merkez üssü 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bölgeden gelen ilk haberlerde olumsuz bir durum ihbarı gelmediği aktarıldı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir" denildi.

15.51 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Bitlis, Batman, Elazığ, Muş, Diyarbakır ve Malatya'da da hissedildi. Depremin ardından Bingöllüler sokaklara döküldü. Vatandaşlar depremin etkisiyle bir süre panik yaşadı.

Deprem sonrası AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bingöl - Kiğı’da saat 21:28’de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

“Olumsuz bir durum yok”

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kiğı ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun gelmediğini, AFAD ekiplerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü bildirirken, depremin 10 saniye sürdüğünü bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı da "An itibarıyla Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakırdan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır.

Uzmanlar yorumladı

Prof. Dr. Feyzi Bingöl, meydana gelen deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Elazığ'dan aldığım bilgilere göre önemli bir hasar yok, köylerden henüz bilgi alamadık. Bölge fay bakımından oldukça aktif bir bölge, Kuzey Anadolu fayı kuzeyinden geçiyor, güneyinden ise Doğu Anadolu Fayı geçiyor. Buraya yakın da daha önce Bingöl depremi vardı. Bu faylar, bu büyüklükte deprem oluşturma özelliğine sahip faylardır" ifadelerini kullandı.