Her afet dönemindeki tatilleri ve gezmeleriyle meşhur olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, dün İstanbullular kar yağışı nedeniyle yollarda sabahlamak zorunda kalırken, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile Boğaz’da rakı-balık keyfi yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul’da bir haftadır beklenen yoğun kar yağışı dün gerçekleşti. Kar yağışının başlamasıyla birlikte İstanbul felç oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli tedbirleri almadığı konuşulurken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Boğaz’daki Balıkçı Kahraman’da İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott ile görüştüğü iddia edildi. Ekrem İmamoğlu’nun İngiliz Büyükelçi ile restorandaki fotoğrafları paylaşıldı.

Bu iddianın ardından CHP’liler hep ağızdan pişkin pişkin yalanlama yarışına girdi. “Aykırı” isimli manipülasyon yuvası, Balıkçı Kahraman isimli restoranın sahibinin, “İmamoğlu dün burada yemek yemedi” dediğini iddia eden bir haber ile iddiayı yalanlamaya kalkarken, başta Barış Yarkadaş olmak üzere CHP’liler de iddiayı yalanlamaya çalıştılar. CHP'li eski vekil Barış Yarkadaş ve diğerleri, fotoğrafta bulunanların paltoları, atkıları olduğu görülmesine rağmen söz konusu skandalı örtbas etmek için fotoğraftaki “tişörtlü kişinin kolunu” kareye alarak fotoğrafın yaz aylarında çekildiğini iddia etti. CHP’liler hararetle “Bizim başkanımız salak mı, İstanbul’da afet yaşanırken restoranda rakı-balık keyif yapsın, bak restoran sahibi de yalandı zaten.” derken ters köşe oldular.

Hadiseye ilişkin lüks restoranın sahibi Kahraman Altun ise İmamoğlu'nun İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Chilcott'u ağırladığını tasdikledi…

Elbette mumu yatsıya kadar dahi yanmayan CHP’lilerin eşek derisi suratları yine kızarmadı ve hâlâ pişkin pişkin konuşmaya devam ediyorlar.

17.47’de restorana gidip 20.49’da çıktığı, kar küreme aracının ise 10 dakikada bir temizlik yaptığı çevrede bulunan güvenlik kameralarıyla sabit olmasına rağmen Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından "Kar yağışı sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi olumsuz etkiledi. Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama “vurun abalıya” misali malum medyada varsa yoksa İBB’den bahsediliyor. 3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu. Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir." diyerek yüzsüzlük yapmayı ve yalan söylemeyi sürdürdü.

Esas mesele ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile ne işi olduğu… İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ABD Büyükelçisi Satterfield ile nasıl bir işi varsa, İmamoğlu’nun da Chilcott ile aynı organizasyon çerçevesinde bir işi olduğu aşikâr.