Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi'nin aktardığına göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün sabah saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

AFAD, 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde şu ana kadar 3 bin 381 kişinin vefat ettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını duyurdu. Yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak kayıtlara geçti. Deprem nedeniyle 7 gün milli yas ilan edildi.

İşte dakika dakika bölgede yaşananlar:

00.30 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kahramanmaraş merkezli iki depremin yıkıma yol açtığı 10 il için aldığı 3 aylık olağanüstü hal kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da 8 Şubat günü saat 01.00'den itibaren üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi.

21:40 Hulusi Akar: Bütün uçaklarımızı seferber ettik, 2600 kurtarma 78 araç ihtiyaç sahibi olan noktalara iletildi.

20:30 Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde bulunan mükellefler için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Deprem tarihi itibarıyla, bu illerdeki mükelleflerin, 6.2.2023 ila 31.7.2023 tarihleri arasında yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlülükleri ertelenmiştir. " denildi.

18:38 Malatya'da 2. Ordu Komutanlığı depremzedelerin kullanımına açıldı.

18:32 Diyanet’e bağlı 2.500 personel, arama-kurtarma, gıda dağıtım ve manevi destek için deprem bölgelerinde.

18:30 THY, deprem bölgesi dönüş seferlerinin ücretsiz yapılacağını duyurdu.

17:55 Bakan Soylu, "Bölgeye 18 bin jandarma sevk ettik, yaklaşık 10 bin polis sevk ettik. Şimdi 10 bin daha jandarma sevk edeceğiz." dedi.

17:02 El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

17:01 Umman Sultanı Heysem bin Tarık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

16:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

16:45 Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6'lık depremin ardından Afyonkarahisar'da "Göçük altındayım, yangın çıktı" şeklinde sosyal medyadan paylaşım yaptığı tespit edilip, gözaltına alınan İbrahim Ö., tutuklandı.

16:40 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'in, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye'ye insani yardım sağlama kararını imzaladığı bildirildi

16:39 Kuveyt Veliaht Prensi Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti

16:38 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, söylemleri gerekçesiyle gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan soruşturma başlatıldı

16:35 MHP Genel Başkanı Bahçeli, depremle mücadele kapsamında AFAD'a 1 milyon liralık yardım yaptığını açıkladı

15:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığına ait 2 uçak, arama-kurtarma ve sağlık görevlilerinin deprem bölgesine intikali için tahsis edildi. Uzman doktor ve AFAD personelini taşıyan Cumhurbaşkanlığına ait iki uçak Ankara'dan, Adıyaman ve Kahramanmaraş'a hareket etti.

15:43 Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu

15:43 İran Cumhurbaşkanı Reisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu

15:24 Hatay'ın Ürgen Paşa Mahallesi'nde yıkılan bir binanın enkazından, anne ve iki kızı depremden 33 saat sonra çıkarıldı.

15:20 Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde Adıyaman'da bir binanın enkazından anne ile kızı, depremden yaklaşık 34 saat sonra kurtarıldı.

15:18 Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye'deki uluslararası insani yardım operasyonuna destek amacıyla ikinci bir ekip göndereceklerini açıkladı.

15:07 İçişleri Bakanlığı, deprem bölgesinde toplam 37 bin 960 personel görevlendirildiğini, bölgeye personel sevkiyatının sürdüğünü açıkladı.

15:05 İsviçreli ve Fransız gönüllülerden oluşan Kentsel Arama ve Kurtarma (USAR-GIS) isimli arama kurtarma ekibi, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye'de devam eden çalışmalara destek olmak amacıyla Cenevre'den Türkiye'ye gelmek üzere yola çıktı.

14: 55 10 deprem bölgesinde OHAL ilan edildi.

14:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır." dedi.

14:37 İspanya hükümeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerin mağdurlarına yardım için bölgede sahra hastanesi kuracağını, sağlık personeli, lojistik ve koordinasyon çalışmaları için 70 kişilik profesyonel ekibin gönderileceğini açıkladı.

14:36 Çin hükümeti, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Türkiye'ye 82 kişilik bir arama kurtarma ekibi gönderdi.

14:35 Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan 8 yaşındaki Zeynep, 31 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

14:30 Deprem bölgesinde 66 savcı görevlendirildi.

14:26 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mehmetçiğin hem kışlalar da hem de deprem noktalarında vatandaşlara sıcak yemek ikram ederek destek sağladığını bildirdi. MSB'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mehmetçiklerimiz hem kışlalarımızda hem de deprem noktalarında vatandaşlarımıza sıcak yemek ikram ederek destek sağlamaya çalışıyor" ifadelerine yer verildi.

14:22 Artvin'den dün yola çıkan ve Malatya'ya ulaşan arama kurtarma ekipleri, apartman enkazı altında kalan bir kadını sağ salim çıkarmayı başardı.

14:21 Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Elazığ'dan Malatya'ya giden itfaiye ekipleri, yıkılan binanın enkazından baba ve kızı ile yeğenin de bulunduğu 4 kişiyi 32 saat sonra kurtardı.

14:20 Ticaret Bakanlığı himayesinde, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatıldı

14:19 Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hindistan ve Fransa'dan arama kurtarma ekipleri ile insani yardım malzemelerini taşıyan uçaklar, Adana'ya ulaştı.

14:09 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'daki enkaz alanlarında incelemelerde bulundu.

14:04 İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) Başkanı Carlo Doglioni, Kahramanmaraş merkezli depremlerin, Anadolu yarımadasını 3 metre batı yönünde kaydırdığını söyledi.

14:03 Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan ve deprem bölgesinde yakınları bulunan personelin izin talepleri konusunda gereken kolaylığın sağlanacağı bildirildi.

14:02 Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmen Kardeşlik Ocağı, Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

13: 58 TCDD tren vagonları, Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 ili etkileyen depremin sonrasında dışarıda kalan vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

13:56 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yaraların sarılması için Türk yetkililerle işbirliği içerisinde hareket edeceklerini belirterek, "Tarifi imkansız bu acı gününüzde yanınızdayız." dedi.

13:22 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nde deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları koordine edecek

13:00 2. Ordu Komutanlığına bağlı tüm komando tugayları, deprem bölgelerine sevk ediliyor.

12:55 Ticaret Bakanlığı, depremler nedeniyle acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddiaları üzerine ülke genelinde denetimlerin başlatıldığını açıkladı.

12:44 AFAD, saat 12.10 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 bin 103 kişinin yaralandığını açıkladı.

12:40 İletişim Başkanlığı: Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir. Devletimiz tüm gücüyle depremden etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürmektedir.

12:33 Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye'ye arama kurtarma ekibinin gönderildiğini bildirdi.

12:32 Hollanda'da, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelere yardım etmek isteyen binlerce Türk seferber oldu.

12:29 Ticaret Bakanlığı: (Kahramanmaraş merkezli depremler) Acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddialarına yönelik ülke genelinde denetimler başlatılmıştır.

12:20 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Kuvvetlerine ait CH-47 tipi ağır nakliye helikopterlerinin Ankara'dan deprem bölgesine hareket ettiğini bildirdi.

12:10 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesinde bin 275 psikososyal destek personelinin çalışmalara devam ettiğini bildirdi.

12:05 AFAD, AFAD Gönüllülük Sistemine 110 bin 41 kişinin başvurduğunu ve toplam gönüllü sayısının 719 bin kişiye ulaştığını bildirdi.

12:04 Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binanın enkazından, arama kurtarma çalışmaları sonucu yaklaşık 31 saat sonra 1 kadın yaralı olarak çıkarıldı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Zeynep Ateşoğulları, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

12:00 Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yıkılan binaların enkazından yaklaşık 30 saat sonra 2 kadın yaralı kurtarıldı.

11:59 Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

11:58 Mersin İl Sağlık Müdürlüğünce, Mersin Şehir Hastanesinin depremden zarar gördüğüne yönelik sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

11:57 Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri, deprem bölgelerine iş makinesi ulaştırmak için yola çıktı.

11:44 Türk Kızılayı tarafından, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen iki ayrı depremde, ilk etapta bölgeye sevk edilen 10 bin kişilik çadırların kurulmaya başlandığı bildirildi.

11:39 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Toplamda 3 bin 419 kaybımız var. Teyit edildi. Yaralılarımız 20 bin 534. Enkazdan kurtarılanlar 8 bini geçmiş durumda. Yıkık bina sayımız 5 bin 775. Toplam 3 bin 419 kaybımız var. Yaralılarımız 20 bin 534. Enkazdan kurtarılanlar 8 bini geçmiş durumda. Yıkık bin sayımız da 5 bin 775. Şu anada kadar 312 artçımız mevcut. 6 ve üzeri 3 depremimiz var. 24 deprem de 5 ve 6 arasında. Arama kurtarma boyutundaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kış şartları sadece bölgedeki 10 ilimizle ilgili de değildi bu diğer bölgelerimizde de tipinin de yoğun olduğu bölgeler yolların kapanması hava şartlarıyla mücadele etmemizi de beraberinde getird

11:38 Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun, yardım ve ikmal malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmak için İstanbul'dan hareket etti.

11:36 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2'nci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığında görevli personelin, arama kurtarma faaliyetlerine destek için deprem bölgesine hareket ettiğini duyurdu.

11:33 Hatay'da depremde ağır hasar gören apartmanda mahsur kalan yaşlı çifti, askerler kurtardı.

11:32 Kahramanmaraş'ın Şazibey Mahallesi'nde bir binanın enkazında arama-kurtarma çalışmaları yapan ekip, bir kişiye ulaştı. 45 yaşlarındaki kişi, ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı.

11:30 Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin enkaz çalışmaları devam ederken, 32 saat sonra bir kadın daha sağ salim çıkarıldı.

11:28 Kahramanmaraş merkezli dün meydana gelen depremlerin ardından Gaziantep'te başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Fotoğrafta 29 ve 30 saat sonra Yılmaz ailesinden kurtarılan 3 kişinin bulunduğu Gölgeler Apartmanında çalışmalar görülüyor.

11:27 Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında doğal gaz ana iletim hatlarında meydana gelen hasarlara yönelik onarım çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirtti.

11:26 Kahramanmaraş depreminin büyük yıkıma sebep olduğu Hatay'dan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Hatay 600 Evler semtinde anne ve iki çocuğu ile yaşlı bir vatandaş, Erzurum AFAD ekiplerinin başarılı çalışması ile yıkılan binanın enkazından canlı olarak çıkarıldı.

11:24 Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan enkazın altında 24 saat kalan 2 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Enkaz altından kurtarıldıktan sonra büyük mutluluk yaşayan ikili, itfaiye ekiplerine teşekkür ederek çaya davet etti.

11:10 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından organize olan İngiltere'deki Türk dernekleri, bir günde 10 ton yardım malzemesi toplayarak Türkiye'ye gönderdi.

11.12  Enkazda yaralanan 53 depremzede, ambulanslarla İstanbul'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralıların 11'i Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, 10'u Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 8'i Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ona bağlı Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, 6'sı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 5'i ise Acıbadem Maslak Hastanesinde tedavi görüyor.

10.57 Depremlerde, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ölenlerin sayısı 1602'ye, yaralananların sayısı 3 bin 649'a çıktı.

10.56 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Depremden etkilenen Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun, Diyarbakır, Elazığ ve Malatya’da temin ettiğimiz vagonlarla 3 bin 400 vatandaşımıza konaklama imkanı sağlandı.

10.35 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TCG İskenderun gemisiyle İskenderun'dan Mersin'e tahliye edildiğini bildirdi.

10.30 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme ve aynı hissiyatla kucaklaşma günüdür.

10.21 Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, depremlerde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, başsağlığı dileğinde bulundu.

10.12 Emniyet Genel Müdürlüğü: Sosyal medyada 90 hesap yöneticisinin provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi, 4 kişi gözaltına alındı.

10.08 Murat Kurum: Deprem 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi. 

10.00 Türkiye Güreş Federasyonu, enkaz altında kalan güreşçilerden şu ana kadar 8'inin kurtarıldığını açıkladı.

09.46 Enkaz altında kalanları internet üzerinden arayarak kandıran 2 şüpheli İstanbul'da yakalandı.

09.34 AFAD: 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandı. 5 bin 775 binanın yıkıldı, henüz teyidi yapılmamış ancak 'yıkıldı ihbarı' gelen bina sayısı 11 bin 302.

09.30 Maraş ve Hatay'da gece boyunca şiddeti 4,0'ten büyük artçı depremler yaşandı.

09.22 Arama kurtarma çalışmalarında depremden 28 saat sonra Antep'te anne ve 3 çocuğu, Diyarbakır'da 27 yaşında bir kadın enkazdan çıkarılarak yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

9.19 Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş: Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 20 canımızı kurtardık. Birlikte hayata tutunmak için çalışıyoru. Asla umutsuzluğa kapılmayalım. Dayanışma var oldukça hayat kazanacak. Tüm kurumlar ile işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz.

08.16 AFAD depremin arından 13 bin 740 arama kurtarma personeli, 3 bin 361 iş makinesinin görevlendirildiğini, 65 ülkeden 2 bin 660 personelin desteğe geldiğini, 48 bin 416 kişinin bakanlığın yurtlarında kaldığını ve deprem bölgesine 300 bin battaniye, 41 bin 504 çadır, 101 bin 738 yatak gönderildiğini açıkladı.

07.25 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'dan deprem bölgesine şu ana kadar 12 bin 752 personel ve AFAD gönüllüsünün sevk edildiğini duyurdu.

07.10 İskenderun Limanı'nda depremde devrilen konteynerlerde çıkan yangın devam ediyor.

06.55 |  Bölgeden tahliye edilen aralarında çocuklarında bulunduğu 112 depremzede Bodrum’a getirildi.

04.33 | AFAD Başkanı Yunus Sezer, 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin 834 kişinin yaralandığını bildirdi.

00.38 | Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, depremlerde 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 bin 483 kişinin yaralandığını bildirdi.

00.24 | Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.