Diyanet İşleri Başkanlığı mahalle camilerinde aile fertlerine yönelik camiye gitme projesi başlattı. Bir yıl boyunca aileler her hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece camiye davet edilecek. Buluşma programı Yasin-i Şerif tilaveti ile başlayacak, sohbet ile devam edecek, tövbe-istiğfarın ardından hatim duası ile sona erecek.

Program kapsamında, ailelerin yatsı namazından önce camilere çağrılması ve "günün şartlarına, ihtiyaçlarına, mana ve önemine uygun konuşmalar yapılması" istendi.

Erbaş'ın proje ile ilgili olarak, "Asr-ı saadet örneğinde olduğu gibi bugün de aile fertlerinin yürütülen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmesini, Peygamber Efendimizi ve asr-ı saadeti örnek almalarını, çocukların ve gençlerin cami ve namaz sevgisini kazanmalarını sağlamak; aile içi sevgi, saygı ve huzuru artırmak amacıyla ülke genelinde aile fertlerinin katılım sağlayabileceği tüm meskun mahalle camilerinde aile fertlerine yönelik 'Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz' projesi başlatılacaktır" ifadeleri bildiride yer aldı.

‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesi, 2022 yılı boyunca her hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece yatsı namazından mahalle camilerinde yürütülecek. Ramazan ayında projeye ara verilecek bunun yerine projeye katılan aileler teravih namazına davet edilecek.