Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının devam ettiği Manavgat'ta yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yangından etkilenen bölgelere yapılacak yardımlar konusunda,"Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir.Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak" dedi.

Erdoğan ayrıca yangın nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde faizsiz esnaf kredisi ve KOSGEB acil desteğinin verileceğini ve 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacağını bildirdi. Erdoğan, afet bölgesindeki evlerin, bir yıl içerisinde yöresel mimariye uygun şekilde tüm müştemilatı ile tamamlanacağını söyledi.

Erdoğan, vergilerin, SGK primlerinin ve ödemelerin erteleneceğini belirtti: "Genel hayata etkili afet bölgesinde vergiler, SGK primleri, esnaf kredileri ödemeleri, Tarım Kredi, Tarım Ziraat borçları ertelenecek."

Erdoğan, ilk tespitlere göre 16 mahallenin yangından zarar görürdüğünü ve bazı mahallelerin boşaltıldığını belirtti. Hasar gören konutlarla ilgili tespitler ışığında gereken çalışmaların yürütüleceğini belirten Erdoğan, "Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına müsaade etmeyecek, her türlü zararlarını karşılayacağız” ifadelerini kullandı.