Macaristan'da 18 yaşından küçükleri eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine teşvik etmeyi yasaklayan yasa teklifi parlamentoda kabul edildi.

Hükümet tarafından çocuk istismarının önüne geçmek için hazırlanan yasa tasarısı, Meclis'te 1 ''hayır'' oyuna karşı 157 ''evet'' oyuyla kabul edildi.

Yasaya göre okullarda, 18 yaş altındaki kişilere, eşcinselliğe ve cinsiyet değişikliğine teşvik eden herhangi bir içeriğin gösterimi yasaklandı.

Televizyon kanalları da bu tür içeriklere sahip film ve programların izlenmesini 18 yaşın üzerindeki kişilere önerebilecek.

Çocuk istismarının engellenmesine yönelik düzenlemede ayrıca, pedofili suçlularına verilen cezalar ağırlaştırılırken, bu kişilerin lunapark, hayvanat bahçesi ve yüzme havuzu gibi yerlerde çalışmaları da yasaklandı.

Bazı muhalefet partileri, hükümetin pedofili karşıtı yasayı eşcinsellikle karıştırdığı gerekçesiyle Meclis'teki oylamaya katılmayarak boykot etti.

İbnelik virüsü

Son dönemde Türkiye genelinde de özellikle üniversitelerdeki öğrenci oluşumlarının LGBT'ye yönelik destekleri artıyor. LGBT her yerde gelişmeye ve palazlanmaya başlıyor. Birçok üniversitede Soros Vakfı tarafından fonlanan ibnelik virüsünün yuvalanması da Türkiye'nin LGBT'ye karşı harekete geçmesi gerektiğini işaret ediyor.