İstanbul’daki LGBT derneklerinin ana merkezi olan ve çocuklara eşcinsellik propagandası yapan Tarlabaşı Toplum Merkezi, geçtiğimiz sene denetimden geçmiş sapkınlıkları sebebiyle hukuki süreç başlatılmıştı. Merkezin kapatılması için başlatılan hukuki sürece ilişkin dava duruşması 14 Nisan ve 18 Mayıs’ta görülecek.

Tarlabaşı Toplum Merkezi, duruşmaya dair şunları paylaştı:

“25 Haziran 2021'den bu yana bazı gazetelerde ve sosyal medya hesaplarında hakkımızda karalama ve hedef gösterme haberleri yapıldı. Haberlere karşı kamusal bir açıklama yapmamayı, nefret söylemini yeniden üreten bir sarmalın ve şiddet ortamının parçası olmamayı tercih ettik. Diğer yandan bu haberler gerekçe gösterilerek Haziran-Eylül 2021 döneminde dernek olarak çeşitli denetimlerden geçtik. Bu denetimlerin sonucu olarak ise hakkımızda bazı hukuki süreçler başladı. İlk olarak, O5.10.2021 tarihinde İstanbul Valiliği tarafından İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde "Derneğin amacının gerçekleşmesinin olanaksız hale geldiği" gerekçesi ile derneğin kendiliğinden sona erdiğinin tespit edilmesi talepli bir dava açıldığını öğrendik. Bu davanın ilk duruşması, 14 Nisan 2022 tarihinde görülecek.

Geçtiğimiz hafta ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın düzenlediği davaname ile İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde "hukuka ve ahlaka aykırılık gerekçeleriyle derneğin feshi davasının açıldığını öğrendik. Bu davanın ilk duruşması 18 Mayıs 2022 tarihinde görülecek. Söz konusu davada Savcılık'ın faaliyetten alıkonulmaya ilişkin tedbir talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Süreci avukatlarımızla birlikte takip ediyoruz.”

Tarlabaşı Toplum Merkezi ne yapıyor?

Kitaplardan giyime, tarihten sinemaya, medyadan tüm sahalara varana kadar eşcinsellik propagandası yapan LGBT derneklerinden biri de 2006 yılında kurulan Tarlabaşı Toplum Merkezi. Yurt dışından aldığı fonlarla İstanbul’da çocuklara eşcinsellik batağına düşürmek için çalışıyor. Küresel çete LGBTİ+ kirli ve sapkın projelerini başta çocuklar olmak üzere herkese uygulamaya çalışıyor.

Vukuatları bitmiyor

Tarlabaşı Toplum Merkezi, 2021 yılında da ‘LGBTi+ çocuklar’ başlığıyla program hazırlamış, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde yaptıkları yürüyüşte müstehcen pankartlar açmışlardı. Kobane olaylarında çocuklara çıkarttırdığı dergide PKK propagandası yapmıştı.

Tarlabaşı Toplum Merkezi, birçok LGBT dernekleriyle işbirliği halinde. Çıkardığı çocuk dergileriyle de çocuklara cinsiyetsizlik zehri akıtılıyor.