Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak LGBT propaganda ve dayatmalarına karşı farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, "Küresel bazda bütün dünyayı tehdit eden bir LGBT hadisesi ile karşı karşıyayız. Bunların fonlandığını ve birileri tarafından topluma empoze edildiğini görüyoruz. Bizim burada bulunmamızın en temel sebebi ailelerimizi, çocuklarımızı bu çetelerden korumak" dedi.

'Gaziantep Gönüllü Kuruluşları' adı altında birleşen STK üyeleri, Şahinbey ilçesindeki Yeşil Cami bahçesinde toplanarak sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri arasında Yeşilsu Parkı’nda toplanan kitle burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, etkinlik sonrası VOA Türkçe’ye konuştu.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak LGBT propaganda ve dayatmalarına karşı farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Gök, “Küresel bazda bütün dünyayı tehdit eden bir LGBT hadisesi ile karşı karşıyayız. Bunların fonlandığını ve birileri tarafından topluma empoze edildiğini görüyoruz. Bu sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada uygulanan bir projeye dönüşmüş durumda. Bizler de bu projeye karşı ayağa kalktık, LGBT’ye karşı farkındalık oluşturmak için bir yürüyüş ve basın açıklaması yaptık. Bizim burada bulunmamızın en temel sebebi ailelerimizi, çocuklarımızı bu çetelerden korumak. Dolayısıyla bizim ülkemizden başlayarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak nesil emniyeti ve aile emniyetinin sağlanmasını yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

Gök ayrıca ''Beraber olduğumuzu ve dimdik ayakta olduğumuzu haykırmak için toplandık. Bizler bugün gençlerimizin ahlakını, ailemizin dini ve geleneksel kodlarını bozmak için her türlü yolu meşru gören bozuk zihniyete dur demek için bir araya geldik. Bugün dünyanın başına bela olan sapkın LGBT hareketlerinin uluslararası üst akıl tarafından desteklendiği ortadadır. Tüm yetkilileri üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz'' dedi.