İslam kültürüne yabancılaşan Müslüman toplumlar, başka milletlerin kültürlerinde kaybolup yabancılaşıyor. İslam’a dair her ne varsa silip süpüren Kemalist rejim, geriye kendi dinine ve kültürüne yabancı, kimliksiz, Batılılaşmış ve onunla yozlaşmış, nihayetinde kâfirin kontrolünde bir hayat tarzı oluşturmuş bir topluluk bıraktı.

Yılbaşı da toplumumuzda kendi kültürümüze yabancılaşmış insanların sorun olarak görmediği Batılı kültürlerden biri. Ne dini ne bayramı ne takvimi ne de zamanı bize ait olan bu Noel ve yılbaşı, başta Hazreti İsa olmak üzere İslam’a hakaretten başka bir şey değildir.

Yılbaşı’nın Türkiye’de kutlanmaması için bir grup Müslüman, Van'da şehir merkezinde birçok noktaya yılbaşı kutlamaları ve şans oyunlarına karşı afişler astı.

Asılan afiş ve billboardlarda, yılbaşı kutlamalarının ve şans oyunlarının İslam dininde haram olduğuna dair ifadelere yer verildi.

Van İslami Dayanışma Platformu (VİDAP) imzalı afişlerde halka yılbaşı kutlamamaları ve şans oyunları oynamamaları çağrısı yapıldı.

Öte yandan VİDAP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Müslüman Halkımıza Yılbaşı Çağrısı

Bismillahirrahmanirrahim

Hastalıkların, kıtlığın, kuraklığın, zulüm ve adaletsizliğin toplum olarak gündemimizi kuşattığı bir zaman diliminde yeni bir miladi yıla girmek üzereyiz. Geldiğimiz noktada toplumumuzun gündemi genel olarak hastalıklar, maddi sıkıntılar yani kısacası dünya ve dünyanın geçici metai olmuştur. Ve ne acıdır ki emperyalist ve küfür sistemleri yüz yıldan beri amaçladıkları Müslümanları gerçek kimliğinden uzaklaştırıp batılılaştırma, yaşam tarzlarını değiştirip yozlaştırma, insanları kontrol altına alıp köleleştirme ve en nihayetinde İslam'ı ve İslam topluluklarını ifsad edip ortadan kaldırma hedeflerine yaklaşmışlardır.

Bundan dolayıdır ki Müslüman halkımız kendi dini bayramlarına göstermedikleri hassasiyetleri gayri Müslimlerin bayramlarına göstermektedir. Hiçbir Hristiyan’ın bizlerin dini bayramları olan Ramazan ve Kurban bayramını tebrik bile ettiklerine şahit olunmazken onların dini bayramı olan Noeľi aynı onlar gibi kutlama yarışına girmektedir. O güne has programlar yapmakta Allah'ın haram kıldığı piyango biletini almak için büfe kuyruklarında zamanını ve dinini heba etmektedir.

Sırf onlara benzemek için o geceye has hindi kesmekte, çam ağacı süslemekte, yılbaşı hediyeleşmesi yapmakta ve kitlesel yılbaşı eğlencelerinde ve televizyon başında ahlaksız programlarla sabahlamaktadır. Allah'ın haram kıldığı içki oluk oluk tüketilmekte, ve böylece Allah resulünün hristiyanlar ve yahudileri işaret ederek 'onlar kelerin deliğine de girse onları takip edeceksiniz' hadisinin tecellisini gerçekleştirmekte ve yine 'kim bir kavme benzerse o da onlardandır' hadisinde olduğu gibi onlara benzemeye ve böylece Allahu Teala'ya isyan bayrağı açma yarışına girmektedir.

Toplumumuzun böylesine dinden uzaklaşmasının ve yozlaşmasının sebeplerini Tevhidi bilinç ve yaşayıştan uzaklaşmak, La ilahe illallah'ın anlam ve mahiyetini gereğince bilmemek, ahiret inancının eksikliği, İslam ahkâmının hâkim olmayışı ve sorumluluk sahiplerinin iyiliği emredip kötülükten nehy etme çabasından uzaklaşması gösterilebilir.”