Yıllardır Suriye’de gerçekleşen katliamlara ses çıkarmayan, Suriye’deki mültecilerin ülkesine ayak basmaması için her türlü yolu deneyen ve sınırları kapatan Batı, Ukrayna halkı için seferber oldu. Sarı saçlı, mavi gözlü Ukrayna halkı için kapılarını sonuna kadar açtı. Yardımda da kusur etmedi.

Batı medyası da Rusya-Ukrayna savaşında iki yüzlülüğünü gösterdi ve Avrupalılara mülteciliği yakıştıramadı.

Batı medyasının iki yüzlülüğüyle birlikte Türkiye'deki Batıcı Kemalistlerin de iki yüzlülüğünü tekrar görmüş olduk. Sırf kimliği ve dininden dolayı “Suriyelileri istemiyoruz” diyen merhametten yoksun Beyaz Türkler, mülteci konumuna düşen Ukrayna halkı için yardımda yarışa girdi. Elbette mazlum kim olursa olsun, dinine, diline ve ırkına bakılmaksızın yardım edilmeli, fakat İslam düşmanlığından dolayı Batı ve Batıcı Kemalistler mazlumda bile dinine ve ırkına göre hareket ediyor.

Edirne’de Suriye’ye yapılan yardımları görmezden gelen dernekler ve gazeteler, mesele sarı saçlı mavi gözlüler olunca Ukrayna’ya yardım kamyonu çıkardı.

Edirne İslam Gençliği Derneği Başkanı Habil Mert, “Edirne’de Suriye’ye Edirne İslam Gençliği Derneği, Diyanet ve birkaç İslami dernekler dışında bir kere bile yardım yapılmadı. Hiçbir dernek, vakıf, belediye seferber olmadı. Gazeteler haberini yapmadı. Fakat Ukrayna için Edirne canla başla yardım ulaştırmak için uğraşıyor.” dedi.

Edirne’deki belli başlı derneklere 10 yıldır Suriye savaşında neredeydiniz diye soran Mert, “İslam dünyasında bu kadar zulüm ve katliam oldu, hangi birine destek oldunuz da bir anda Ukrayna’yı hatırladınız. Demek ki mesele, tamamen din ve ırk. Ayrıca Suriye’ye yapılan yardımlar için de asparagas haberler yaparak yardım konvoylarına yönelik iftiralar atanlar da yine bu dernekler.” diye konuştu.

Haber: M. Taha İnci