İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki yoğun kar yağışı sonrası son durum hakkında açıklama yaptı. Rakı-balık keyfi esnasında, mağdur olan vatandaşlardan özür diledi.

AKOM’da açıklama yapan İmamoğlu, mobese kamerasının görüntülerinin paylaşılmasına ilişkin olarak ‘’kimse bu görüntüleri hiçbir yere servis edemez, bunun kuralları var’’ diye konuştu.

İmamoğlu’nun AKOM’da yaptığı açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Araç yığınları var. Gün gün hem biz hem valiliğimiz; açıklamalarımız oldu. Valimiz farklı konularda alınan tedbirleri de söyledi. AVM'leri erken kapattık ve ilan ettik. Çağrılarımız cumadan başladı.865 muhtelif araç yollardan kaldırıldı. Bunların içinde kamyon ve binek araçlar da var. İtfaiye ekipleriyle koordineli çalıştık. Vatandaşların ihtiyaçlarına katkı sunmaya devam ediyoruz.

- 1500'e yakın evsiz vatandaşımızı da kendi misafir noktalarımızda, otellerde misafir etmeyi başardık. Hala da 650'ye yakın vatandaşımız misafirimiz. Sadece barınma değil, gıda ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Sorumlu olduğumuz alanlarda 12 saat içinde karın başladığı andan itibaren sahada da gidip başında bekleyerek hangi noktada zaafiyet varsa akışkanlığı sağladık.

- Mağdur olan vatandaşlarımızdan özür diliyorum.

Hedef şaşırtmak için İstanbul Havalimanı’nı öne sürdü

- Bu kadar milyonlar harcanıp bir pisti bertaraf etmenin anlamı neydi? Ben üçüncü havalimanının nereye yapılması gerektiğini tartışacak değilim.
- Önerimiz şuydu; tamam havalimanı yapıldı ama sözleşme gereği yapılması gereken pistler, terminaller var. Biz dedik ki; aynı işletme işletsin, Atatürk Havalimanı yaşasın.
- Uzmanlar gelsin tartışsın doğru bir karar verilsin. İstanbul Havalimanı sadece 4 milyar liralık heba edilmiş bir alan değil ki, o havalanı orda var diye metro, Marmaray, elli tane 5 yıldızlı otel yapıldı. Yüzde 3-5-10 doluluk oranı var otellerde.