Kemalist ideolojinin döküntüleri olan Kemalist-Türkçü-Kafatasçılar mülteci düşmanlığını körüklüyor. Tanju Özcan, Ümit Özdağ, İlay Aksoy gibi ırkçı faşistlerin yaktığı ateş sönmek bilmiyor. Mülteci düşmanlığı her geçen gün vahşete dönüşüyor. Bu vahşetlerden biri de İzmir'de yaşandı.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki bir inşaat malzemeleri üretim ve satışının yapıldığı firmada çalışan Mamoun al-Nabhan (23) Ahmed Al-Ali (21) ve Muhammed el-Bish (17) isimli Suriyeli mülteciler gece işyerinde uyurken üzerlerine benzin dökülerek yakıldı.

İşyerindeki diğer işçilerin ihbarı üzerin mültecilerin ambulansla Bozyaka Eğitim Hastanesi’ne kaldırılırken iki mülteci ertesi bir mülteci ise bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Öldürülen mültecilerin ailelerinin aktardıklarına göre saldırgan kişi ile Suriyeli mülteciler arasında bir husumet yokmuş. Saldırgan geçtiğimiz günlerde gözaltında alındı. Saldırganın Güzelbahçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından cinayet büroya sevk edileceği öğrenildi.

Yerel kaynaklardan alınan haberde 16 Kasım'da yaşandığı belirtilen cinayetin ırkçı saiklerle işlendiği, taraflar arasında husumet olmadığı tespitinde bulunuldu.