Yeniden atama başvurusu yapmayan ve üniversite yöneticilerine hakarette bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Can Candan’ın görevine son verildi.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle görevden alınan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, yaptığı resmi açıklamada Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Can Candan’ın 15 Temmuz’da görev süresinin dolduğunu ve o tarihten itibaren öğretim görevlisi olarak atanmak işçin her hangi bir yenileme yapmadığını belirtti.

Ayrıca 10.07 2021 tarihinde Rektörlük Olur’unda belirtilen kişileri aşağılama ve küçük düşürme amacı güden ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde paylaşımlarla amirlerine ve üniversite yöneticilerine hakarette bulunma" iddiası ile disiplin soruşturmasının devam ediyor oluşu da baz alınarak üniversitedeki görevine son verildi.

Can Candan ise soluğu twitter’da aldı. Twitter’dan şunları paylaştı:

“Naci İnci, bugün bana 2007'den bu yana öğretim görevlisi olarak çalıştığım Boğaziçi'ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan "vekaleten" son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum.”