Dün akşam saatlerinde Marmaris'te çıkan yangına müdahale sürüyor.

Havanın aydınlanmasıyla 14 uçak ve 20 helikopter alevlere havadan müdahale ediyor. Alevler öğle saatlerinde Değirmenyanı Mahallesi’nde yerleşim merkezlerine yaklaştı. Ekipler alevlerin önünü kesmek için çalışıyor.

Yanan saha yoğun duman altında bulunurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması sonrası alevler şiddetini azalttı.

Alevlerin daha fazla ilerlememesi için iş makineleri ile yangın şeritleri açılarak bölgeye çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçisi sevk edildi.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’ndan askerler de bu bölgeye sevk edildi. Askerler, alevlerin yerleşim merkezini tehdit etmesi ihtimaline karşı teyakkuzda bekliyor.

Değirmenyanı Ahmediye Sokak üzerinde bulunan 20 evde eşyalar; jandarma, Tarım Orman İl Müdürlüğü, AFAD, Kızılay ve yerel yönetimlerin katkıları ile tek tek alınarak güvenli bölgeye gönderilmek üzere araçlara bindirildi. Bölgede 20 konutta oturan 68 vatandaş, 13 büyükbaş, 18 küçükbaş ve 2 araç, araçlara bindirilerek iç kesimlerdeki güvenli bölgelere tahliyesi gerçekleştirildi.

Marmaris Belediye Başkanı: Yüzde 90 sabotaj

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın “Yüzde 90 sabotaj, çünkü yangın üç ayrı noktada birden eş zamanlı başladı” açıklaması yapmıştı. Bu bölgede el değmemiş alanlarda ve özellikle de çam balına elverişli ortamların kül olması ilçede büyük üzüntü oluşturdu.