Kin ve nefretlerini İslam’a kusarak şahsiyet bulmaya çalışan Kemalist kuduzlardan biri olan Youtuber Oğuzhan Uğur, geçtiğimiz günlerde "P!NÇ" isimli programının yeni sezon videosunda "mülteci sorunu" adı altında dini değerleri hedef almıştı.

Oğuzhan Uğur’un işlediği suça tepkiler gelmeye başladı. Bir grup vatandaş İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Oğuzhan Uğur hakkında suç duyurusunda bulundu. Açıklamada bulunan Hasret Yıldırım, "Oğuzhan Uğur fragman üzerinden ırkçılık ve nefret söylemiyle İslam ile alay etmiştir. Biz bu yapılan fiili kınamak adına ırkçılık ve halkın bir kesimini alanen aşağılama suçlarında suç duyurusunda bulunacağız. Oğuzhan Uğur yaptığı açıklamada 'Afgan halkını ön plana çıkardım' diyerek özrünün üzerine daha büyük hata işlemiştir.

Uğur'un yapmak istediği alanen İslami kisveyi taklit etmektedir. Videoda mizah ve parodi yaptığını iddia ediyor. Biz kanun çerçevesinde hesap soracağız. Biz artık varız." dedi.

Cimer’e şikayet edebilirsiniz

Oğuzhan Uğur’un dini, kişileri tahkir etmesini Cimer’e şikayet edebilirsiniz.

Oğuzhan Uğur hakkında hazırlanacak şikâyet dilekçesi:

İSTANBUL ADLİYESİ

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

Oğuzhan Uğur isimli sosyal medya fenomeninin, BaBaLa TV isimli Youtube kanalında yayınlanacak P!NÇ isimli programını tanıtan ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan fragmanında; İslâmi değerlere hakaret edilerek ırkçılık yapıldı ve nefret suçu işlendi. Uğur, TCK 216. (Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.) maddede açıklanan hususları ihtivâ eden suç işlediği gibi; ırkçılık ve ayrımcılık yaparak, ülkemizce imza atılan ve kabul edilen geçerli İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve BM kararlarıyla yasaklanmış, “insanlık suçu” işlemiştir. Oğuzhan Uğur hakkında kanuni tahkikat yapılmasını ve işlediği suçlar ile alâkalı işlem yapılmasını talep ediyoruz.