Diyarbakır'ın Yenişehir semti eski Kasaplar Durağı’nda bir anne, 5 gündür eve gitmediği öne sürülen kızıyla karşılaştı. Kızıyla sokakta karşılaşan kadın, onu götürmek istedi. 15 yaşlarında olduğu tahmin edilen kız çocuğu ise annesine direndi. Bunun üzerine anne, kızının saçlarından tutup götürmeye çalıştı. Çevredeki vatandaşlar da kızı annesinden uzaklaştırdı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, annenin ifadesine başvurdu.

Ekilen Batılı hayat tarzının neticesi ahlaksız toplum

Batılı hayat tarzı Müslüman Anadolu insanının ne aile olmasına ne de toplum olmasına izin veriyor. Ne anne baba tam manasıyla aile olabiliyor ne de evlatlarını şuurlu bir şekilde yetiştirebiliyor. İslam ahlakına ve İslami bir sisteme göre yaşamayan toplumlar her geçen gün dağılıyor ve her geçen gün çürümüş rejimler tarafından bir bir yutuluyor.

Modernleşme adı altında Batı'dan getirilen her türlü ahlaksız hayat biçimi bu millete enjekte edildi. Şimdi ise ekilen kötülüğün ceremesini toplum olarak çekiyoruz.

İnsan ve toplum meselelerin merkezinde yer alan aile müessesinin rejim tarafından getirildiği içler acısı hâl, cinnet hâli hepimizin mâlumu; ailenin temel kaidesi olan kadın ya geçim derdi ya da kariyer hevesiyle köleleştirilmiş, ekonomik olarak bankalarca esir edilmiş, pompalanan hayat tarzı ile uyuşmayan gelenekleri arasında sıkışmış, aslî vazifesi olan çocuk da bakıcıların insafına terk edilmiş bir aile yapısı ve bu aile yapısının toplumu sürükleyeceği yegâne istikâmet olan “cinnet”...

Kaybolan aile müessesesi

İşte bu hercü merç içinde kaybolanlardan birisi de “Aile Müessesesi”dir; cinnet geçirip bütün ailesini kurşuna dizen babalar, anne-baba kesen çocuklardan tutalım çocuğunu bir çöp poşeti gibi sokağa atan “anne”lerden oluşan bir toplum içinde yaşamaya çalışıyoruz.

Bu hal, beklediğimiz ve onun için çabaladığımız İslam inkılâbının gerçekleşmesini her geçen gün biraz daha hissettiriyor.