Pandemi süreci yüzünden bir sene boyun yapılan online eğitimin ardından okullar yüz yüze eğitime geçti. Uzun zaman sonra öğretmenler, öğrencilerine sınıflarda kavuştu.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber okulda bazı öğrencilerin ayakkabılarının çok eski olduğunu gören Okul Müdürü Ertan Çekiç, örnek bir davranışa imza attı. Müdür Çekiç, durumu olmayan 128 öğrenciye ayakkabı alabilmek için hafta sonları inşaatta çalışmaya başladı.

Müdür Çekiç, “Öğrencilerimin fırsat eşitliğinden en üst seviyede yararlanabilmeleri için ne yapabilirim diye düşündüm. Ben Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan bir inşaatın ustalarıyla görüşerek, onların da desteği ile bu kararı aldım. Ben amelelik, onlar da ustalık yaparak ihtiyacı olan öğrencilerime destek olacağız. Ben bugünkü yevmiyemi ustalar da kendi yevmiyelerini okulumuzun öğrencilerine ayakkabı ihtiyacı olarak sağlayacağız.

Şu anda 10 ustam bize destek oluyor. Sağ olsun inşaat sahibi de bize destek olacağını iletti. Gerçekten eğitime destek olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bugün bir kişi ile iki öğrencinin ayakkabı ihtiyacı karşılanacak. Biz 10 kişiyiz böyle olunca 20 öğrencinin ayakkabı ihtiyacını bugünkü çalışmamızla karşılamış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Her şey eğitim için”

Çekiç’in çalıştığı inşaatın sahibi Nurettin Ertek de inşaatın sorumlusu olarak böyle bir projeye severek destek verdiklerini belirterek, “Her şey eğitim için, her şey çocuklar için” dedi.

İnşaat ustası Sadık Alpdeyin ise “Öğrencileri için çalışan böyle çalışan bir öğretmeni gördüğümüz için gururlandık. Biz de ona destek olacağımızı söyledik ve bütün herkese böyle bunun gibi çalışmalar için yardım çağrısında bulunuyoruz. Ben ortaokulu yarı da bıraktım, imkanımız yoktu okuyamadım. O yüzden çocukların okuması için destek veriyoruz.” diye konuştu.