Oxford Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı araştırmalara göre alkollü içecekleri kullanan ve kullanmayan 25 bin kişinin üzerinde yapılan çalışmalara göre alkollü içeceklerin beyne zarar verdiği tespit edildi.

Alkollü içecekleri düşük seviyede içmenin dahi beyne zarar verdiğinin tespit edildiği, iddia edildiği gibi alkollü içeceklerde bir zarar sınırının bulunmadığını açıkladı.

Araştırmaya göre alkollü içecekler ne seviyede tüketilirse tüketilsin beynin gri maddesine ağır hasar veriyor. Beyin hacmini küçültüp hafızayı zayıflatıyor, alzheimer hastalığı riskini artırıyor, beyin yaşlanmasını hızlandırıyor.

CNN International'a konuşan ve çalışmaya katılan Oxford'lu uzmanlardan Sadie Boniface, alkollü içeceklerin en büyük zararı beyin sağlığına verdiğini, fakat vücudun diğer kısımlarına verdiği zararların da unutulmaması gerektiğini, vücudun diğer kısımlarına verdiği zararda da alkollü içeceklerde güvenli bir sınırın bulunmadığını, azının da zararlı olduğunu belirtti.

Boniface alkollü içecek tüketiminin yaşlılıkta, tansiyon hastası ve fazla kilolu kişilerce yapılması durumunda ise zararının çok daha artacağını ekledi.