Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), bugün Ankara’da, hekimler dışındaki sağlık çalışanlarının yapılan zammın haricinde tutulmasını protesto etti.

Sağlık-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı'nın gerçekleştirdiği basın açıklaması özetle şöyle:

"Geçen hafta gündeme bir haber düştü. Hükümet, hekimlerin ücretlerinde 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında iyileştirmeye gideceğini deklere etti. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum dikkate alındığında, yapılacak olan iyileştirme herkesi memnun etti. Hayat her açıdan ateş pahası. Böyle bir ortamda yalnızca hekimlere yönelik bir iyileştirmeye gidileceği açıklandı. Öncelikle şu konuya açıklama getirmek istiyorum. Doktorlar adına yapılan düzenleme gayet yerinde bir düzenlemedir. Dolayısıyla sonuna kadar destekliyoruz. Ve hatta çok geç kalmış bir düzenlemedir diyoruz.

Performans kaynaklı ücret adaletsizliğinin oluşturduğu tahribatı her platformda bizatihi Sağlık-Sen dile getirdi. Tüm bu bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmasına rağmen Sağlık-Sen üzerinden bir algı operasyonuna kalkışılmasını asla doğru bulmuyoruz. Algı operasyonu, Sağlık-Sen’in bu haklı mücadelesine gölge düşürmekten başka hiç bir anlam ifade etmiyor. Hekiminden hemşiresine, teknikerinden memuruna sağlık çalışanlarını kapsamayan bir düzenleme kadüktür. Hiçbir sağlık çalışanı bu düzenlemenin haricinde tutulmamalıdır. Bu büyük bir haksızlıktır. Bizim tepkimiz buna karşıdır ve bu tepki haklı bir tepkidir. Yalnızca Sağlık Bakanlığı personelleri değil aynı zamanda üniversite hastanesinde görev alan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, aile hekimliği çalışanları da bu düzenlemenin haricinde tutulmuştur. Bu durum sağlık çalışanları içerisinde gerçekten büyük bir infiale yol açmıştır.