Afyon’un Şuhut ilçesine bağlı Demirbel Köyü’nde imamlık yapan Adem Eser, Şuhut’tan geçen Konya Denizli yolunda zorlu şartlarda yolculuk yapanlara çay ve bisküvi dağıtıyor. 

Afyon’un Şuhut ilçesine bağlı Demirbel Köyü’nde imamlık yapan Adem Eser’in örnek davranışı görevini sadece namaz kaldırmaktan ibaret gören imamlara da bir ders olmalı. Demirbel Köyü’nün yakınından geçen Konya – Denizli Karayolunda ücretsiz olarak sıcak çay ve bisküvi dağıtan Adem Hoca, Afyon Şuhutlu olan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da dikkatini çekti. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Veysel Eroğlu, videoyu izledikten sonra Adem Hocanın telefonunu bulduğunu, kendisini tanıtmadan Adem Hoca ile iletişim kurduğunu yazdı. “Kendimi tanıtmadan, “yolda kaldık, yardım ediyormuşsunuz” dedim. Hocamız, “Evimizi açtık, yemek hazır, camiyi de açarak hazırladık” deyince kendimi tanıtıp teşekkür ettim, Helal Olsun.” mesajını paylaştı. 

Afyon Valisi Gökmen Çiçek de videoyu paylaşarak "Şuhut Demirbel Köyü imam hatibi Adem Eser sen ne güzel bir adamsın. Allah rızası için yolda kalanlara çay dağıttın. Allah senden razı olsun." yazdı. 

Afyon Şuhut Demirbel Köyü imamı Adem Eser’in yolda kalanlara çay ve bisküvi dağıttığı video yüzbinlerce kişi tarafından izlendi. Adem Hoca güler yüzü ve sözleri ile güzel bir örnek teşkil ediyor. 

Aracıyla zorlu kış şartlarında karayolunda ilerlemeye çalışan yolculara çay ve bisküvi ikramında bulunan Adem Hoca, kendisine nereden geldiğini soran bir kişiye Demirbel Köyü’nün imamı olduğunu, insanlar üşümesin diye çay ve bisküvi dağıttığını, bunların parayla satıldığını zannedenlerin ise almadığını dile getirdi. Çayı ve bisküviyi Allah rızası için dağıttığını söyleyen Adem Hoca, kendisine teşekkür eden sürücüye ‘Hayırlı yolculuklar’ diyerek diğer yolda kalan insanlara yardım etmeye devam etti.